Stiri din tulcea

Au început înscrierile în unitățile de învățământ postliceal ale MAI

18 octombrie 2023
Au început înscrierile în unitățile de învățământ postliceal ale MAI

Au început înscrierile în unitățile de învățământ postliceal ale MAI

În perioada 18 octombrie – 05 noiembrie 2023 (inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică), cei ce doresc să devină agenţi de poliţie, jandarmi sau pompieri pot depune cererile de înscriere, exclusiv în format electronic, după cum a anunțat azi Ministerul Afacerilor Interne.

Înscrierile se fac via e-mail, la unitățile de recrutare (structurile de resurse umane cu sarcini de recrutare) aflate în unitățile din subordinea Inspectoratului General al Poliției Române, Inspectoratului General al Poliției de Frontieră Române, Inspectoratului General al Jandarmeriei Române și Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, precum și la structurile de resurse umane cu sarcini de recrutare din aparatul central al inspectoratelor generale, potrivit organizării administrativ-teritoriale și specialității pentru care optează candidații – poliție, poliție de frontieră, jandarmi, pompieri, în raport de oferta educațională și de domiciliul/reședința înscrise în cartea de identitate.

Sunt 2880 de locuri disponibile, după cum urmează:
– Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” – Câmpina -1340 ;
– Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan”- Cluj-Napoca – 300;
– Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” – Oradea – 240
– Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” – Drăgăşani – 350
– Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” – Fălticeni – 350
– Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” – 300.

Depunerea documentelor pentru dosarul de recrutare se face până la data de 24 noiembrie, susținerea probei de evaluare a performanței fizice va fi în perioada 7 – 13 decembrie 2023 iar susținerea probei de evaluare a cunoștințelor va avea loc pe data de 16 decembrie 2023 (de către candidații care au promovat proba de evaluare a performanței fizice).

Evaluarea psihologică a candidaților se realizează în conformitate cu Dispoziția directorului Centrului de Psihosociologie al MAI, potrivit planificării întocmite împreună cu structurile cu atribuții de recrutare, până la data de 24 noiembrie 2023.

Mai multe detalii se pot găsi pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne, la secțiunea Carieră, subsecțiunea Instituții de învățământ/formare profesională – ADMITERE 2023 – LA ȘCOLILE POSTLICEALE ALE M.A.I., SESIUNEA OCTOMBRIE 2023 – FEBRUARIE 2024.

ISU „Delta” Tulcea a transmis informații privind cele 300 de locuri alocate Şcolii de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti, pentru care se pot înscrie cei ce vor să facă parte din echipa salvatorilor tulceni.

ISU Tl inscrieri scoli militare oct 23

20 locuri, din totalul celor 300, sunt alocate cetățenilor din Republica Moldova (10 locuri) și altor beneficiari externi (10 locuri), iar acestea nu fac obiectul concursului organizat de către Școala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti.

În perioada 20 decembrie 2023 – 25 ianuarie 2024 va fi examinarea medicală (doar candidații care se încadrează în numărul locurilor scoase la concurs, în ordinea descrescătoare a notelor finale) iar termenul de afișare a rezultatelor finale este data de 2 februarie 2024.

Și Jandarmeria Tulcea desfășoară, până la data de 5 noiembrie, o nouă campanie de recrutare pentru cei care doresc o carieră militară în Jandarmeria Română, astfel:
– La Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani sunt scoase la concurs un număr de 350 locuri, din care 3 sunt destinate cetățenilor de etnie romă, iar 3 pentru alte minorităţi.
– La Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni sunt scoase la concurs 350 locuri, din care 3 sunt destinate cetățenilor de etnie romă, iar 3 pentru alte minorităţi.

IJJ Tl inscrieri scoala jandarmi oct 23

Pentru a urma cursurile școlilor militare de subofițeri jandarmi din Drăgășani sau Fălticeni trebuie îndeplinite anumite condiții ce pot fi consultate pe site-ul www.jandarmeriatulcea.ro, secțiunea Anunțuri sau pe www.jandarmeriafalticeni.ro, respectiv www.scoaladragasani.ro.

Cererea-tip de înscriere și consimțământul privind solicitarea extrasului de pe cazierul judiciar se completează olograf, în mod lizibil, se semnează și se transmit exclusiv în format electronic (scanat) pe adresa de e-mail a unității noastre: resurseumane@jandarmeriatulcea.ro până pe data de 5 noiembrie, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.

Proba eliminatorie de evaluare a performanței fizice se susține în perioada 07-13 decembrie 2023 la sediul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București, conform unei planificări ce va fi anunțată ulterior (prin postarea în timp util pe pagina de internet a unității).

Mai multe informații puteți obține la Biroul Resurse Umane din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Tulcea, tel. 0240/534012 interior 24407 sau 24535 ori la tel. 0744 808 869, între orele 08.00-16.00.

(surse info, foto : fb ministeruldeinterne, fb isudeltatulcea, buletin informativ IJJ Tulcea)