Stiri din tulcea

Au furat un portofel pentru a-și cumpăra fructe

17 decembrie 2020
Au furat un portofel pentru a-și cumpăra fructe

Au furat un portofel pentru a-și cumpăra fructe

Doi copii de 10 respectiv de 13 ani, au smuls din mâna unei femei de 55 de ani un portofel în care aceasta avea 160 de lei și mai multe carduri. Imediat după aceea, copii au mers la un supermarket și și-au cumpărat fructe și au plătit cu unul dintre cardurile femeii.
Miercuri, 17 decembrie, în jurul orei 16.25, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Tulcea, au fost sesizaţi de către o femeie, prin intermediul Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, cu privire la furtul unui portofel.
Victima, o femeie, în vârstă de 55 de ani, se deplasa pentru a duce deşeurile menajere la pubela din apropierea locuinţei, moment în care doi minori, cu vârste cuprinse între 10 şi 13 ani, i-au smuls portofelul pe care îl avea asupra sa, fugind de la faţa locului.
Femeia a declarat jandarmilor faptul că în portofel se afla suma de 160 lei şi mai multe carduri.
Jandarmii au procedat la cercetarea zonei și la scurt timp au depistat unul dintre minori, o fată în vârstă de 13 ani, care corespundea descrierii făcute de către victimă. În urma verificărilor efectuate, jandarmii au stabilit că aceasta, împreună cu un amic, au profitat de neatenţia femeii şi au deposedat-o de portofel, după care au mers la un supermarket, de unde au cumpărat mai multe fructe, plătind cu cardul bancar al victimei.
Persoana vătămată și-a recuperat portofelul, suma de 160 lei şi celelalte carduri, însă nu şi cardul bancar pe care minora nu îl avea asupra sa.
În cauză, jandarmii au întocmit actele de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, cercetările fiind continuate de organele competente.
Jandarmeria Tulcea recomandă cetățenilor să acorde o mai mare atenție asupra bunurilor personale și lucrurilor de valoare, pentru a evita astfel de situații neplăcute. se arată în comunicatul Jandarmeriei.