Atenţionare de călătorie pentru românii din Grecia – este grevă generală și o manifestație de protest

16 martie 2023 | Turism
Atenţionare de călătorie pentru românii din Grecia – este grevă generală și o manifestație de protest

Atenţionare de călătorie pentru românii din Grecia – este grevă generală și o manifestație de protest

 

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Elenă că azi, 16 martie, are loc o grevă generală, cu durata de 24 de ore, organizată de principalele sindicate elene ce va afecta transportul public terestru, cursele maritime și zborurile.

Potrivit informațiilor publicate de ministerul citat, 2 companii aeriene elene (AEGEAN și OLYMPIC AIR) nu vor opera cursele interne și internaționale, pasagerii afectați de anularea acestor zboruri urmând a fi contactați de operatorul aerian/agenția de ticketing, pentru a fi informați în legătură cu posibilitatea reprogramării cursei în altă zi, fără achitarea unor taxe suplimentare.

În plus, tot azi este programată și o amplă manifestație de protest pe fondul accidentului feroviar din data de 28 februarie 2023, cu potențial de a degenera în violențe.

Prin urmare, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români aflați permanent sau temporar în Grecia să manifeste prudență și să evite deplasarea în zonele centrale ale capitalei elene.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena +302106710035 și Consulatului General al României de la Salonic +302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi numărul de telefon de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă +306978996222 și al Consulatului General al României de la Salonic +306946049076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro, www.meteoalarm.org, www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” , ce oferă informații şi sfaturi de călătorie.

(sursă info și foto : mae.ro)

Alte Articole

Mirifica Delta Dunarii

Mirifica Delta Dunarii

30 mai 2024

Cu siguranta Delta Dunarii este un loc la care te-ai gandit sa ajungi cel putin o data in viata si sa te bucuri de liniste si relaxare in locuri unice…

CISTESTE MAI MULT
Muzeul Ivan Patzaichin de la Mila 23 și-a deschis porțile

Muzeul Ivan Patzaichin de la Mila 23 și-a deschis porțile

24 mai 2024

  Muzeul Ivan Patzaichin – Centru de Inovare Comunitară, aflat la Mila 23, locul de naștere al marelui nostru campion la canoe (perioada 1967 – 1984), este deschis pentru public,…

CISTESTE MAI MULT