Stiri din tulcea

Atenție ! Toate garajele din municipiu se vor desființa

3 iunie 2021
Atenție ! Toate garajele din municipiu se vor desființa

Atenție ! Toate garajele din municipiu se vor desființa

Primăria Municipiului Tulcea informează cetățenii cu privire la faptul că toate garajele urmează a fi desființate, fiind vorba de un proces de desființare etapizat în care, în funcție de caz, se vor lua măsurile aferente (încetarea contractului de concesiune, desființarea de către utilizatori sau autorități, expropriere etc). și pe terenurile eliberate vor fi amenajate, într-o primă etapă, parcări, spații verzi și locuri de joacă iar mai apoi, odată ce vor fi disponibile surse de finanțare, Primăria Municipiului Tulcea vizează realizarea de parcări modulare multifuncționale în cadrul unor proiecte de regenerare urbană a cartierelor.

Procedura este reglementată prin HOTĂRÂREA NR. 133 din 28 aprilie 2021( https://www.primariatulcea.ro/wp-content/uploads/2021/05/HCL-nr.-133-din-28.04.2021.pdf ) privind desfiinţarea construcţiilor cu caracter provizoriu având funcţiunea de “garaje” executate pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat al Municipiului Tulcea.

Prin urmare, cumpărătorii și vânzătorii acestor construcții își asumă răspunderea asupra acestor tranzacții.
În situația în care construcțiile nu sunt desființate la termenul notificat de DIAP, utilizatorii pot fi sancționați contravențional cu sume între 1.000 și 100.000 lei (cuantumul urmând a fi stabilit de arhitectul-șef, în funcție de caz) și după aplicarea amenzii, construcția urmează a fi desființată de primărie pe cheltuiala utilizatorului.

Molozul rezultat în urma desființării garajelor va fi colectat, transportat și depozitat de SC SERVICII PUBLICE SA, singurul operator autorizat din municipiu, printr-o solicitarea ce se poate face telefonic (0240.515.541 / 0747.022.053), via e-mail (office@serviciipublicetulcea.ro) sau direct la sediul societății din strada Mahmudiei nr. 17.

Proceduri similare au fost demarate și în alte orașe, la acest moment fiind în fază avansată sau deja finalizate: Cluj-Napoca, Oradea, Arad, Timișoara, Galați, Constanța etc