Stiri din tulcea

Atenție! Polițiștii tulceni dau amenzi pentru nerespectarea măsurilor anti-Covid! În doar două zile, s-au aplicat amenzi în valoare de peste 13.000 de lei!

27 septembrie 2021
Atenție! Polițiștii tulceni dau amenzi pentru nerespectarea măsurilor anti-Covid! În doar două zile, s-au aplicat amenzi în valoare de peste 13.000 de lei!

Atenție! Polițiștii tulceni dau amenzi pentru nerespectarea măsurilor anti-Covid! În doar două zile, s-au aplicat amenzi în valoare de peste 13.000 de lei!

Acțiuni de amploare ale polițiștilor tulceni au avut loc în acest weekend în județ, pentru verificarea respectării măsurilor privind prevenirea răspândirii virusului SARS Cov2, transmite instituția într-un comunicat de presă.
Au fost verificate 32 de persoane, 4 societăți comerciale și 11 autoturisme. În urma acțiunii, polițiștii tulceni au dat amenzi în valoare de peste 13.000 de lei!
Așadar, în cele două zile de weekend, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Babadag, împreună cu reprezentanți ai Plutonului de Jandarmi Babadag și ai Poliției Locale Babadag au desfășurat acțiuni pentru prevenirea răspândirii virusului SARS Cov 2 și pentru menținerea ordinii și liniștii publice la nivelul orașului Babadag. În cadrul acțiunii, au fost legitimate 32 de persoane și au fost verificate 11 autoturisme.
Polițiștii au aplicat 16 sancțiuni contravenționale în valoare de 7.785 lei, din care 6 la Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, 5 la Legea nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și 5 la Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.
De asemenea, în noaptea de sâmbătă spre duminică, polițiștii Secției de Poliție nr. 2 Măcin împreună cu cei ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, cei ai Serviciului Acțiuni Speciale și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Tulcea au desfășurat o acțiune pentru menținerea ordinii și liniștii publice, pe linia combaterii muncii la negru și pentru prevenirea răspândirii virusului Covid 19, pe raza comunelor Ostrov și Dăeni.
În cadrul acțiunii au fost verificate 4 societăți comerciale și au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale în valoare 52.205 lei, dintre care 2 au fost la Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, 5 la Legea nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 1 la Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și 1 la Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.
Astfel de acțiuni vor fi desfășurate de polițiștii tulceni pe raza întregului județ și în zilele următoare, avertizează IPJ Tulcea!
Având în vedere prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, conform Hotărârii de Guvern nr. 932 din 9 septembrie 2021, reamintim cetățenilor că, pentru prevenire răspândirii virusului SARS Cov 2, este necesară respectarea măsurilor legale în vigoare.
Purtarea măștii de protecție este obligatoriu în toate spațiile închise (mijloace de transport în comun, piețe, târguri, școli, centre comerciale) și în zonele aglomerate!
De asemenea, se recomandă respectarea distanțării sociale și evitarea aglomerărilor, în vederea prevenirii și combaterii virusului COVID-19!