Stiri din tulcea

Atenție ! Mâine dimineață vor suna sirenele – este doar un exercițiu

27 februarie 2024
Atenție ! Mâine dimineață vor suna sirenele – este doar un exercițiu

Atenție ! Mâine dimineață vor suna sirenele – este doar un exercițiu

În cadrul seriei de activități prin care este marcată împlinirea a 91 de ani de Protecție Civilă în România, mâine dimineață se va relua exercițiul național “Miercurea Sirenelor”, prin urmare tulcenii nu trebuie să se sperie deoarece este vorba doar de o testare și o verificare a echipamentelor din componența sistemul de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă, după cum ne-a anunțat Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) „Delta” Tulcea.

IGSU tipuri alarme in Ro

Exercițiul va începe la ora 10:00 și este una din activitățile realizate de pompierii militari tulceni ce fac parte din Săptămâna Protecției Civile și care au ca scop dezvoltarea comportamentului preventiv.

Și Primăria Tulcea a publicat un anunț legat de acest subiect :

Mâine, 28 februarie, în intervalul orar 10.00 – 11.00, ISU Tulcea va organiza si desfășura exercițiul de alarmare publică „MIERCUREA ALARMELOR”, pentru verificarea funcționării sistemelor de alarmare publică.

Tot mâine, 28 februarie, este și Ziua Protecției Civile în România iar la Detașamentul de Pompieri Tulcea dar și la subunitățile din Măcin și Babadag, este în desfășurare activitatea intitulată Ziua „Porților deschise”.

De asemenea, până vineri, 1 martie, în centrele comerciale din municipiul Tulcea și în locuri intens circulate din municipiu și județ sunt organizate puncte de informare preventivă, unde cetățenii pot afla cum să se comporte în diferite situații de urgență.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute și prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență : https://fiipregatit.ro.

(surse info, foto : buletin de presă ISU Tulcea, fb igsu.situatiideurgenta, fb primariatulcea)