Atenție la coșurile de fum – azi a fost un incendiu la o casă din Ceamurlia de Sus

9 februarie 2023 | Eveniment
Atenție la coșurile de fum – azi a fost un incendiu la o casă din Ceamurlia de Sus

Atenție la coșurile de fum – azi a fost un incendiu la o casă din Ceamurlia de Sus

 

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Delta” al județului Tulcea a fost solicitat în această dimineață, în jurul orei 11:15, să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit din localitatea Ceamurlia de Sus.

Potrivit informațiilor transmise de Cristina Profir, purtător de cuvânt ISU Delta Tulcea, la sosirea forțelor militare, incendiul se manifesta la hornul casei iar cauza probabilă de producere a fost coșul de fum neizolat termic și necurățat.

Pentru gestionarea situației de urgență, către locul intervenției s-a deplasat un echipaj de salvatori din cadrul Stației de Pompieri Babadag cu o autospecială de stingere și un echipaj SMURD.
Împreună cu echipajul SVSU Baia, pompierii au procedat la localizarea și lichidarea incendiului, evitându-se astfel propagarea acestuia la întreaga locuință.

În urma incendiului, a ars podul casei pe o suprafață de aproximativ 50 mp.

Pentru prevenirea producerii incendiilor la coșurile de fum, care pot avea consecințe devastatoare, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Delta” al județului Tulcea recomandă cetățenilor:
– curățarea anuală a hornului, înainte de începerea sezonului rece;
– la trecerea prin acoperiș, se va lăsa o distanță de cel puțin 10 cm între fața exterioară a coșului de fum și elemente ușor inflamabile ale acoperișului;
– să nu utilizeze un coș din zidărie care nu este tencuit;
– hornurile din zidărie se întrețin și se verifică periodic, pentru a se depista și repara eventualele fisuri;

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

(sursă info și foto : comunicat de presă ISU Delta Tulcea)

Alte Articole

Duminică, la Tulcea, va începe Săptămâna Interetnică 2024

Duminică, la Tulcea, va începe Săptămâna Interetnică 2024

19 iulie 2024

Cea de-a 19-a ediție a Festivalului Săptămâna Interetnică, eveniment organizat de Asociația Centrul European pentru Diversitate - EUdivers, în cadrul unui proiect finanțat de Primăria Tulcea, va începe în data…

CISTESTE MAI MULT
S-a lansat aplicația TU ȘI TULCEA

S-a lansat aplicația TU ȘI TULCEA

11 iulie 2024

După ce, la finalul lunii aprilie, a fost lansat noul brand turistic local, conceput și coordonat de OMD (Organizația de Managament al Destinației) Municipiul Tulcea și intitulat „Tu și Tulcea”,…

CISTESTE MAI MULT