Atenție! Gheața de pe lacul Ciuperca, pericol iminent!

7 februarie 2022 | Actualitate
Atenție! Gheața de pe lacul Ciuperca, pericol iminent!

Atenție! Gheața de pe lacul Ciuperca, pericol iminent!

Autoritățile avertizează populația din Tulcea să nu se aventureze pe porțiunile cu gheață de pe lacul Ciuperca, mai ales în această perioadă când temperaturile sunt oscilante!

O atenție sporită trebuie să fie acordată minorilor! Adulții sunt rugați să-i monitorizeze strict și să nu le permită jocul în preajma lacului!

Apa din lacul Ciuperca are până la trei metri adâncime, iar cei care se aventurează să iasă la plimbare pe suprafața înghețată a lacului îşi pun viaţa în pericol! Pot întâlni porțiuni de gheață subțire, care se poate rupe oricând sub picioarele lor!

lac ciuperca inghetat 4 lac ciuperca inghetat 3

lac ciuperca inghetat 2

lac ciuperca inghetat

Nu vă aventurați pe gheață și nu lăsați copiii să se joace nesupravegheați❗
Specialiștii Apelor Române monitorizează și transmit zilnic către Inspectoratele Județene pentru Situații de Urgență și autoritățile locale situația formațiunilor de gheață.
Astfel, din cauza oscilațiilor de temperatură, podurile de gheață se restrâng pe majoritatea râurilor din zonele de deal și de munte. De aceea, riscul de rupere a gheții este mai mare în această perioadă.
⚠️Ascultați recomandările autorităților! Un mic moment de neatenție vă poate pune viața în pericol❗️
transmit cei de la Apele Române!
Vă reamintim că în acest weekend doi frați din Bistrița-Năsăud, de 7 și 8 ani, au murit după ce au căzut în apa râului Bistrița, în timp ce se jucau pe gheața care s-a rupt. Medicii bistrițeni i-au resuscitat ore în șir, dar a fost în zadar.
(Sursă info: Facebook Apele Române, g4media.ro, Sursă foto: Facebook Valeria Militei, Liliana Mihailov, Lăcrămioara Georgescu)

Alte Articole

Sfârșit de an școlar si la …Penitenciarul Tulcea

Sfârșit de an școlar si la …Penitenciarul Tulcea

21 iunie 2024

Cursurile școlare, organizate în baza protocolului încheiat între Penitenciarul Tulcea, Inspectoratul Școlar Județean și Școala Gimnazială Specială nr 14 Tulcea s-au încheiat și prin urmare, Penitenciarul Tulcea a găzduit festivitatea…

CISTESTE MAI MULT
90 de hectare au ars într-un incendiu de vegetație, lângă Tulcea

90 de hectare au ars într-un incendiu de vegetație, lângă Tulcea

21 iunie 2024

  Pompierii tulceni au fost solicitați ieri , 20 iunie, să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată în apropiere de municipiul Tulcea și după o intervenție ce a…

CISTESTE MAI MULT