Stiri din tulcea

Atenție ! Azi este „Miercurea Alarmelor”

1 martie 2023
Atenție ! Azi este „Miercurea Alarmelor”

Atenție ! Azi este „Miercurea Alarmelor”

Azi, 1 Martie, în  județul Tulcea, se reia exercițiul național „Miercurea Alarmelor” în cadrul căruia se vor testa și verifica echipamentele din componența sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă.

Prin urmare, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Delta” al Județului Tulcea transmite tulcenilor să nu se sperie și să nu intre în panică.
Locuitorii municipiului și cei din județ vor auzi semnalul „alarmă la dezastre”, compus din 5 sunete a câte 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele.

Exercițiul se va desfășura până la ora 11.00 și pe timpul simulărilor vor fi verificate atât fluxurile de transmitere a mesajelor de înștiințare către autorități, cât și modul de funcționare a mijloacelor de alarmare a populației (sirene) existente la nivelul comunităților, potrivit informațiilor publicate pe pagina oficială a instituției citate, unde apar și măsurile pe care trebuie să le realizeze cetățenii într-o situație reală care impune declanșarea sistemului de alarmare a populației.

Și Primăria Tulcea a publicat un anunț legat de acest subiect :

„Miercuri, 01.03, în intervalul orar 10.00 – 11.00, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Delta” al Județului Tulcea va organiza si desfășura antrenamentul / exercițiul de alarmare publică, denumit generic MIERCUREA ALARMELOR, pentru verificarea funcționării sistemelor de alarmare publică.
Sirenele electronice vor fi verificate și prin transmiterea către populație a unor mesaje vocale privind evenimentul desfășurat și măsurile de protecție care se impun în astfel de situații, atât in cazul acționării centralizate cât și locale.”

(surse info și foto : fb isutulcea, fb primariatulcea)