Stiri din tulcea

Ateliere de digitalizare pentru seniorii tulceni

19 martie 2024
Ateliere de digitalizare pentru seniorii tulceni

Ateliere de digitalizare pentru seniorii tulceni

Începând cu această lună (martie), la sediul Asociației Mâini Întinse ( str. Balizei, nr. 54, Tulcea) se vor desfășura, de 2 ori pe lună, ateliere de digitalizare pentru seniorii din județul nostru, după cum a anunțat asociația tulceană.

Prin intermediul acestor ateliere se dorește ca cel puțin 100 de seniori tulceni din categoria de vârstă 60 + să acumuleze cunoștințe despre utilizarea telefonului mobil (smartphone), comunicarea online, rețelele de socializare și alte aplicații utilizate în viața de zi cu zi.

Prin proiectul pilot „Conectăm Generații în lumea digitală”, un demers inițiat și susținut de Fundația Vodafone prin programul Hi Digital și derulat de Fundația Regală Fundația Regală Margareta a României, Asociația Mâini Întinse din Tulcea a beneficiat de instruirea a 3 persoane (dintre care 2 seniori) cu scopul de a pune la dispoziția persoanelor de peste 60 de ani un set de 8 ateliere ce vor contribui la îmbunătățirea calității vieții vârstnicilor prin integrarea tehnologiei în viețile acestora, facilitarea incluziunii sociale a seniorilor într-o lume digitalizată și minimizarea decalajului digital între generații.

Asoc Maini Intinse cursuri digitalizare prin FRegala Margareta A Ro

Printre temele abordate în cadrul atelierelor se află :
1.⁠ ⁠ Utilizarea telefonului mobil de tip smartphone
2.⁠ ⁠Comunicare online – Utilizarea aplicației WhatsApp
3.⁠ ⁠Comunicare online – Distribuirea informațiilor și a fișierelor
4.⁠ ⁠Divertisment online – Accesarea și partajarea conținutului online de divertisment
5.⁠ ⁠Rețele de socializare – Utilizarea aplicației Facebook
6.⁠ ⁠Tranzacții online
7.⁠ ⁠Aplicații folosite în viața de zi cu zi
8.⁠ ⁠Ce ne rezervă viitorul – inteligența artificială

Ateliere de digitalizare vor avea loc la Centrul Comunitar al Asociației Mâini Întinse (str. Balizei, nr. 54, Tulcea) iar înscrierile se pot face telefonic ( 0743 604 829).

(surse info, foto : fb maini-intinse.ro, fb frmr.ro)