Stiri din tulcea

Asistentă medicală din Niculițel arestată, după ce a vaccinat fictiv mai multe persoane!

4 martie 2022
Asistentă medicală din Niculițel arestată, după ce a vaccinat fictiv mai multe persoane!

Asistentă medicală din Niculițel arestată, după ce a vaccinat fictiv mai multe persoane!

O asistentă medicală din cadrul unui cabinet medical individual din comuna Niculițel, județul Tulcea, a fost reținută și propusă pentru arestare preventivă, după ce a fost prinsă că a vaccinat antiCOVID19 „la chiuvetă” mai multe persoane și a luat mită 2000 de lei!

Tribunalul%20si%20Judecatoria%20Tulcea

Compartimentul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea, este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea a propus judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Tulcea, astăzi data de 04.03.2022, arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile, a inculpatei P.C. – asistent medical din cadrul unui cabinet medical individual din com. Niculițel, jud. Tulcea, cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, participație improprie la fals intelectual și fals informatic, constând în faptul că la datele de 11 și 18.02.2022 a parcurs proceduri fictive de vaccinare, contra sumei totale de 2.000 de lei, ceea ce a condus la completarea de către medic, fara vinovatie, cu date necorespunzătoare a evidențelor informatizate privind vaccinarea împotriva COVID – 19 și la emiterea a două adeverințe false de vaccinare și arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile, a inculpatului T.C.B., cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la luarea de mită constând în faptul că la datele de 11 si 18.02.2022, a intermediat pentru doua persoane, proceduri fictive de vaccinare realizate de către inculpata P.C. – asistent medical, în schimbul unei sume de bani.

La data de 03.03.2022, procurorul a dispus măsura reținerii inculpaților   P.C. și T.C.B., pe o durată de 24 de ore. Cauza a fost instrumentată cu sprijinul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Tulcea.

Facem precizarea că punerea   în mişcare a   acţiunii penale este o   etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio   situaţie, să înfrângă principiul   prezumţiei de nevinovăţie.

Comunicat PARCHETUL DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL TULCEA