Stiri din tulcea

Arme, muniție dar și aparate de pescuit electric confiscate de polițiștii tulceni în cadrul a 2 dosare penale

6 februarie 2023
Arme, muniție dar și aparate de pescuit electric confiscate de polițiștii tulceni în cadrul a 2 dosare penale

Arme, muniție dar și aparate de pescuit electric confiscate de polițiștii tulceni în cadrul a 2 dosare penale

În urma unor percheziții, ce au avut loc la finalul săptămânii trecute pe raza județului Tulcea, au fost ridicate în vederea extinderii cercetărilor, o armă, muniție, aparate de pescuit electric și exemplare de vânat, în cadrul unui dosar penal privind infracțiunile de braconaj cinegetic și uz de armă letală, fără drept, respectiv, elemente de muniție, arme și trofee de cerb într-un alt dosar privind nerespectarea regimului armelor și munițiilor și contrabandă calificată, conform unor comunicate de presă emise de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Tulcea.

IPJ Tl arme munictie dar si trofee 2 dosare penale tulceni

Potrivit sursei, în dosarul penal întocmit pentru infracțiunea de braconaj cinegetic în Parcul Național Munții Măcinului, vineri, 3 februarie, a fost organizată o acțiune de prindere în flagrant delict, a unui bărbat de 47 de ani, la domiciliului căruia au fost identificate și ridicate mai multe mijloace materiale de probă, precum: 41 kg carne de vânat – specia cerb, 7 exemplare de pasăre vânat, o armă de vânătoare, deținută legal, 10 cartuse de vânătoare, 371 cartuse de diferite calibre, 2 aparate de pescuit electric și 8 plase de pescuit interzise de lege.

Cecetările au fost efectuate de poliţiştii Seviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Tulcea, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea.
La activități au participat polițiști din cadrul Poliției Orașului Măcin, polițiști de frontieră din cadrul S.T.P.F Tulcea și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Tulcea.

Tot polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Tulcea, sprijiniți de polițisti din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Măcin au efectuat joi, 2 februarie, o percheziție domiciliară pe raza localității Carcaliu, la locuința unui bărbat, în vârstă de 67 de ani.

Au fost descoperite și ridicate peste 1 500 elemente de muniție, două arme neletale supuse autorizării și 5 trofee de cerb.
Din probele administrate în cauză, rezultă suspiciunea rezonabilă că armele și muniția, ar fi fost introduse fără drept pe teritoriul României, dintr-o țară europeană, prin intermediul unei firme de curierat.

(surse info și foto : comunicate de presă IPJ Tulcea)