Aquaserv își informează clienții

25 mai 2023 | Actualitate
Aquaserv își informează clienții

Aquaserv își informează clienții

Ca urmare a apariției într-un ziar local a unui articol („Conducerea societății anunță falimentul Aquaserv!”) în care se vorbea de falimentul Aquaserv și de un posibil conflict de muncă major, operatorul regional de apă a publicat o serie de clarificări din care reiese că după cele patru rânduri de majorări salariale aplicate în intervalul iulie 2022-ianuarie 2023, încă o majorare ar creea reale dificultăți financiare societății.

Mai exact, între conducerea Aquaserv și Sindicatul Apă Canal Tulcea, au avut loc mai multe runde de întâlniri care aveau ca scop implementarea grilei de salarizare și a criteriilor ce trebuie să stea la baza acesteia și în acest context, s-a precizat faptul că cerințele conducerii sindicatului, dacă s-ar pune în practică, ar face ca S.C. AQUASERV S.A. Tulcea să ajungă la sfârșitul acestui an într-o situație financiară neplăcută”, prin urmare afirmația din articolul menționat „denotă o scoatere din context față de cele discutate”.

Mesajul pe care conducerea Aquaserv l-a transmis în ședințele de negocieri cu sindicatul a fost, în esență, acela că societatea nu mai poate suporta deocamdată încă o majorare salarială.

În anul 2022, Societatea a încheiat exercițiul financiar contabil cu un profit brut de 782.822 lei. Specificul activității noastre face ca, în fiecare prim trimestru al fiecărui an, să se înregistreze o mică pierdere care este recuperată întotdeauna până la sfârșitul anului. Și în anul 2022, și în anul 2023, acest aspect se verifică. În fiecare an, în sezonul călduros, se consumă mai multă apă și astfel veniturile înregistrate acoperă pierderile existente la începutul anului.

80,5% din cei 330 de angajați ai S.C. AQUASERV S.A. Tulcea reprezintă personalul de execuție. În anul 2022, venitul mediu net al personalului de execuție era 3.115 lei/angajat. Cele patru runde de majorări salariale, amintite mai sus, au făcut ca în anul 2023, venitul mediu net al personalului de execuție să ajungă la 3.896 lei/angajat, adică există o creștere de 25%.

scrie pe pagina oficială AquaservTulcea.

Potrivit societății tulcene, este necesar ca opinia publică să fie informată corect și concret cu privire la câteva date financiare reale.

(sursă info și foto : fb AquaservTulcea)

Alte Articole

Două incendii de vegetație și gospodării în pericol, azi, în județul Tulcea

Două incendii de vegetație și gospodării în pericol, azi, în județul Tulcea

19 iulie 2024

În cursul acestei zile, pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea au fost solicitați să intervină pentru gestionarea unei situații de urgență produsă de izbucnirea unui incendiu la vegetație…

CISTESTE MAI MULT
Avocatul Poporului și Avocatul Copilului – întâlnirile programate pentru lunile iulie și august 2024

Avocatul Poporului și Avocatul Copilului – întâlnirile programate pentru lunile iulie și august 2024

19 iulie 2024

Reprezentanții instituției Avocatul Poporului și Avocatul Copilului - Biroul Teritorial Constanța, vor fi prezenți în Tulcea, pentru a acorda audiențe cetățenilor și pentru a primi petiții, în zilele de 31…

CISTESTE MAI MULT