Stiri din tulcea

Aquamorfoze – prima expoziție a primăverii la Casa Avramide

9 aprilie 2024
Aquamorfoze – prima expoziție a primăverii la Casa Avramide

Aquamorfoze – prima expoziție a primăverii la Casa Avramide

 

Institutul de Cercetări Eco-muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea, prin intermediul Complexului Muzeal de Patrimoniu Cultural Nord-dobrogean, anunță un nou eveniment expozițional, Aquamorfoze – lucrări de pictură și grafică semnate de artista Mihaela Craiu, fiind vorba de prima expoziție a primăverii la Casa Avramide din municipiul Tulcea, conform unui comunicat de presă transmis redacției de Laura Guțu, muzeograf ICEM Tulcea.

Vernisajul expozitiei va avea loc vineri, 19 aprilie, de la ora 14:00, la demisolul Casei Avramide.

Mihaela Craiu (n. 1 noiembrie 1975, Bacău) a absolvit Facultatea de Arte Plastice Decorative și Design, specializarea Artă Murală, din cadrul Universitatății de Arte „ George Enescu” Iași, iar portofoliul său abundă în participări la expoziții în țară, dar și peste hotare. Munca i-a fost recunoscută cu premii pentru pictură, grafică, caligrafie, tehnică mixtă.

Membră a Uniunii Artiștilor Plastici Filiala Iași și profesoară de Arte plastice la Colegiul Național de Artă „George Apostu” din Bacău, Mihaela Craiu aduce pentru prima dată o expoziție personală de pictură și grafică la Tulcea. Cu toate acestea, vizitatorii Muzeului de artă tulcean s-au mai întâlnit cu o lucrare a artistei, întrucât aceasta a participat la cea de-a doua ediție a Bienalei Naționale de Grafică „Constantin Găvenea”, în 2022.

Expoziția Aquamorfoze va fi deschisă publicului în perioada 19 aprilie – 3 mai 2024, de marți până duminică, între orele 9:00 și 17:00 (ultima intrare, 16:30).

(sursă info și foto : comunicat de presă ICEM Tulcea)