Aproximativ 5 săptămâni pentru încrierea la Campionatul Național de Securitate Cibernetică

16 iunie 2022 | Concurs
Aproximativ 5 săptămâni pentru încrierea la Campionatul Național de Securitate Cibernetică

Aproximativ 5 săptămâni pentru încrierea la Campionatul Național de Securitate Cibernetică

 

Cea de-a treia ediție a Campionatului Național de Securitate Cibernetică – #RoCSC22 va avea loc în acest an incepând cu data de 22 iulie, dar până atunci procesul de înscriere este deja activ.

La concurs pot participa pasionați de domeniul securității cibernetice din trei categorii: Juniori (16-20 de ani), Seniori (21-25 de ani) și Open (disponibil indiferent de vârstă).

DNSC concurs national

Prin urmare, vă puteți înregistra la concurs pe rocsc.ro până la data de 22 iulie 2022, după cum anunță Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) în calitate de organizator alături de SRI – Serviciul Român de Informații și Asociația Națională pentru Securitatea Sistemelor Informatice.

Prima etapă a competiției naționale este una de calificare și va avea loc online, în intervalul 22.07 (ora 16:00) – 23.07 (ora 22:00).

Campionatul Național de Securitate Cibernetică este sprijinit de Ministerul Educației – România.

Organizatorii, alături de parteneri din mediul privat, au susținut încă din anul 2015 tinerele talente în domeniu și au organizat activități de selecție, training și participare a echipei naționale a României la Campionatul European de Securitate Cibernetică, scrie pe dnsc.ro

După procesul inițial de preselecție online, va urma etapa finală cu prezență fizică, ce va reuni cei mai buni 15 concurenți din categoriile eligibile (juniori si seniori) si va avea loc pe 06.08.2022

Cele mai bune rezultate la categoriile eligibile vor fi premiate : pentru categoriile Juniori și Seniori, locul I va primi 2000 euro, locul II 1000 euro, locul III 500 euro, iar locurile 4-10 vor avea parte de premii speciale din partea sponsorilor.

ROCSC are deopotrivă și rolul de a selecta membrii eligibili pentru echipa României care urmează să participe la Campionatul European. În cei șapte ani de participare la ECSC, grație experienței acumulate, a pregătirii susținute și a dedicării instructorilor, Team Romania a câștigat ediția din 2019 si a ieșit de două ori vicecampioana a Europei.

După finala ROCSC22, organizatorii vor selecta lotul preliminar al Team Romania, care va merge într-un bootcamp de pregătire la Bran între 17.08 – 21.08.2022. Pe parcursul bootcamp-ului, tinerii vor fi testați și antrenați prin exerciții din domeniul securității aplicațiilor web, atacului și apărării cibernetice, criptografiei, analizei traficului de rețea, reverse engineering etc.

La faza finală a ECSC22, fiecare țară participantă va fi reprezentată de o echipă formată din zece concurenți: cinci din categoria de vârstă 16-20 de ani și cinci din categoria de vârstă 21-25 de ani.

(sursă info și foto : fb DNSC.RO)

Alte Articole

Două concursuri județene, în aceeași zi, în organizarea Palatului Copiilor Tulcea

Două concursuri județene, în aceeași zi, în organizarea Palatului Copiilor Tulcea

11 iunie 2024

Atât concursul de dans modern „Nuferii Deltei”, cât și concursul de șah „Cupa Palatului” s-au desfășurat sâmbăta trecută, 8 iunie 2024, la Tulcea, fiind vorba de două concursuri județene ce…

CISTESTE MAI MULT
Și în acest an, „micii agricultori” tulceni sunt invitați la concurs

Și în acest an, „micii agricultori” tulceni sunt invitați la concurs

6 iunie 2024

Consiliul Județean Tulcea organizează a patra ediție a concursului online cu premii – „Micul agricultor“, ce este dedicat sărbătorii tradiționale a toamnei, Ziua Recoltei. Concursul se adresează tuturor copiilor din…

CISTESTE MAI MULT