Aproape 400.000 de lei, bani europeni, pentru prevenirea și combatererea corupției în instituțiile publice din Tulcea

15 februarie 2022 | Economie
Aproape 400.000 de lei, bani europeni, pentru prevenirea și combatererea corupției în instituțiile publice din Tulcea

Aproape 400.000 de lei, bani europeni, pentru prevenirea și combatererea corupției în instituțiile publice din Tulcea

Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni, primarul Ștefan Ilie și subprefectul Nicolae Topoleanu, alături de numeroși angajați publici, au participat astăzi la conferința de lansare a proiectului „Extinderea și îmbunătățirea modalităților de prevenire a corupției la nivelul UAT-Județul Tulcea”, cofinanţat prin Fondul Social European (FSE), Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA).
Ar putea fi o imagine cu 2 persoane, persoane în picioare şi interior
Ar putea fi o imagine cu 4 persoane şi persoane în picioare
Prin activităţile desfăşurate în cadrul proiectului, se urmăreşte atingerea următoarelor rezultate:
  • Realizarea unui Ghid de bune practici în domeniul prevenirii și combaterii corupției, adresat atât instituțiilor publice din care provine grupul țintă, cât și cetățenilor și revizuirea procedurilor la nivelul UAT Județul Tulcea;
  • Campanii de conștientizare a publicului cu privire la corupție;
  • Perfecționarea personalului din administrația publică locală în domeniul prevenirii și combaterii corupției;
  • Introducerea și certificarea standardului ISO 37001.

Un alt proiect care vizează îmbunătățirea actului administrativ este Soluții administrative moderne – dezvoltarea și implementarea de proceduri și mecanisme simplificate în sprijinul cetățenilor în cadrul Consiliului Județean Tulcea, un proiect care privește două strategii importante.

Vorbim, pe de o parte, de Introducerea și implementarea unui mecanism de bugetare participativă în scopul creșterii calității procesului decizional, pentru a răspunde în mod fundamentat și coerent nevoilor comunităților din județul Tulcea, și, pe de altă parte, de dezvoltarea și elaborarea Strategiei de dezvoltare durabilă a Județului Tulcea pentru perioada 2021-2027, strategie recent aprobată de instituția noastră.
După cum am amintit, sunt numeroase proiecte care vizează infrastructura județului dar și proiecte privind patrimoniul cultural al acestuia. Iată că Executivul Consiliului Județean reușește să ducă la bun sfârșit dezideratele de dezvoltare, în condițiile în care noi încercăm să accesăm, pe cât posibil, diferite scheme de finanțare europeană.
  a declarat vicepreședintele CJ Tulcea Mihai Huleni.
Ar putea fi o imagine cu 10 persoane, persoane în picioare şi text care spune „ROMÂNIA Ministerul Afacerilor nterne Direcția Generală Anticorupție PREVENIREA CORUPȚIEI ÎN M.A.I. n”
Ar putea fi o imagine cu text care spune „INTER IN7 c c CRE CRI IP CI IN CR CREDI CREDIBILITATE INTEGRITATE PENTRU INTER CRE' Cal Call 0800 Center 806. 806 rupție romană”
Proiectul se desfăşoară pe o perioadă de 15 luni, începând cu 29 decembrie 2021 până la 29 martie 2023 şi are o valoare totală eligibilă de 398.245,76 lei, din care asistenţă financiară nerambursabilă, prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă, în sumă de 338.508,89 lei.
(Sursă info și foto: comunicat Consiliul Județean Tulcea)

Alte Articole

Angajarea elevilor şi studenţilor pe perioada vacanţei aduce stimulente și în acest an

Angajarea elevilor şi studenţilor pe perioada vacanţei aduce stimulente și în acest an

18 iunie 2024

Firmele care angajează în perioada vacanței elevi sau studenți pot beneficia de un stimulent financiar lunar egal cu 50% din valoarea indicatorului social de referință (ISR) al asigurărilor pentru șomaj…

CISTESTE MAI MULT
A început o nouă ediție Tezaur, cu o nouă facilitate

A început o nouă ediție Tezaur, cu o nouă facilitate

10 iunie 2024

  Începând de azi, 10 iunie, românii care vor să economisească pot cumpăra titluri de stat TEZAUR cu maturități de 1 și 3 ani, cu dobânzi anuale de 6%, respectiv…

CISTESTE MAI MULT