Stiri din tulcea

Aproape 40 de ha de culturi agricole au fost inundate ieri lângă Mahmudia (zona Carasuhat)

9 iunie 2023
Aproape 40 de ha de culturi agricole au fost inundate ieri lângă Mahmudia (zona Carasuhat)

Aproape 40 de ha de culturi agricole au fost inundate ieri lângă Mahmudia (zona Carasuhat)

Ca urmare a ruperii unui dig de protecție din cadrul incintei Carasuhat (o zonă renaturată în anul 2016) aflată în zona comunei Mahmudia, circa 40 de ha de culturi agricole au fost afectate ieri de apele revărsate, potrivit unei estimări comunicată de ISU Delta Tulcea.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a întrunit ieri în ședință extraordinară începând cu ora 13:30, în urma informării transmisă de Comitetul Local pentru Situații de Urgență Mahmudia și s-a decis activarea grupului de suport tehnic pentru inundații la nivelul județului Tulcea care s-a deplasat în regim de urgență la fața locului pentru o analiză completă a situației de fapt.

În urma recunoașterii, a fost luată decizia intervenției la fața locului de către structuri aparținând Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea, a autorităților locale și a operatorilor economici din zona afectată.

În vederea gestionării situației de urgență, dar și a operativității în teren, transportul materialelor, utilajelor și a pompierilor militari precum și a voluntarilor din partea comunității locale, s-a realizat cu ajutorul unui operator privat care deține un bac ce poate suporta o încărcătură mărită, a transmis Daniel Năstase, purtătorul de cuvânt al ISU Tulcea.

Din fericire, nu au fost în pericol obiective economice.

ISU Tl digul de la Carasuhat fortele interventie 8 iun 23

25 de subofițeri și un ofițer, cu o ambarcațiune si un camion, din cadrul ISU Tulcea au acționat, ieri în jurul orei 20:00, în zona breșei din digul de protecție cu utilaje și încărcătură de piatră, cu scopul de a diminua debitul apei ce inunda terenurile protejate de dig.

(surse info și foto : buletine informative ISU Tulcea)