Stiri din tulcea

Aproape 300 tone de ajutoare umanitare, dirijate de Crucea Roșie Tulcea către localitatea ucraineană Orlovka

1 aprilie 2022
Aproape 300 tone de ajutoare umanitare, dirijate de Crucea Roșie Tulcea către localitatea ucraineană Orlovka

Aproape 300 tone de ajutoare umanitare, dirijate de Crucea Roșie Tulcea către localitatea ucraineană Orlovka

Un convoi cu 272 de tone de ajutoare umanitare colectate de Crucea Roșie Română de la populație și de la persoane juridice, a plecat astăzi către localitatea Orlovka din regiunea Odessa, Ucraina, transmit reprezentanții Crucea Roșie Tulcea. Transportul umanitar este format din 9 tiruri, 2 camioane și 2 dube care au plecat de la filialele de Cruce Roșie din diferite județe ale țării și au avut ca punct de întâlnire vama Isaccea.
Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.
Ar putea fi o imagine cu 5 persoane, persoane în picioare şi în aer liber
Ar putea fi o imagine cu 7 persoane şi persoane în picioare
Pentru acest convoi, peste 10 tone de ajutoare umanitare constând în alimente, apă, produse de igienă și cazarmament au fost donate de Crucea Roșie Tulcea, de persoane fizice sau firme private din județul nostru. Președintele ACoR, Eugen Ion, a pus la dispoziția filialei mijlocul de transport necesar.
Ar putea fi o imagine cu 3 persoane şi în aer liber
În total, ajutoarele umanitare direcționate către populația din Ucraina, grav afectată de conflictul armat, au o valoare de aproximativ 350 000 de euro și au fost colectate prin intermediul filialelor de Cruce Roșie de la populația din județele: Alba, Arges, Brasov, București, Calarasi, Dambovita, Dolj, Giurgiu, Hunedoara, Prahova, Sibiu, Timis, Tulcea și Valcea. La acest transport se adaugă și contribuția cu alimente și medicamente de la persoane juridice.
Mobilizarea într-un număr foarte mare a cetățenilor români pentru donații în natură în fiecare județ al țării, a determinat distribuirea cu prioritate a acestor donații de către Crucea Roșie Română.
Fluxul de donații primite de la populație a fost administrat prin implicarea directă a voluntarilor, respectiv prin acțiuni zilnice standardizate de sortare, verificare, introducere în gestiune, ambalare, paletare și pregătirea pentru transporturile umanitar.
Efortul colectiv de donații realizat de către populație și companii s-a concretizat, până la această dată prin trimiterea în Ucraina de către Crucea Roșie Română a 54 de tiruri cu ajutor umanitar, aproximativ 1272 de tone.
De asemenea, materialele umanitare distribuite la centrele de cazare din țară sau în punctele de frontieră au fost susținute tot din donațiile în natură primite de la populație sau de la companii.