Aproape 300 de copii din județ au participat la programul “Start în educație”

8 august 2023 | Educatie
Aproape 300 de copii din județ au participat la programul “Start în educație”

Aproape 300 de copii din județ au participat la programul “Start în educație”

292 de copii cu vârste între 3-6 ani din 3 comunități defavorizate din județul Tulcea sunt beneficiari ai programului ”Start în educație” – cel mai amplu proiect de educație timpurie din țara noastră, conform unui comunicat de presă World Vision România, primit la redacție.

În timpul acțiunilor desfășurate, atât copiii cât și părinții lor s-au bucurat de suportul necesar pentru a facilita accesul la educație în rândul preșcolarilor.
Copiii au primit câte un „Ghiozdănel cu viitor” – un pachet cu resurse educaționale potrivite nevoilor lor de dezvoltare: rechizite, carte și caiet de lucru, materiale educative STEAM (Știință,Tehnologie, Inginerie, Artă și Matematică), jocuri pentru dezvoltarea motricității și produse de igienă personală.

Potrivit directorului Școlii Gimnaziale Sarichioi, Ionela Țurlică, toți cei 110 preșcolari ai comunei au primit ghiozdănele cu viitor, dotate cu numeroase resurse educaționale utile, menite să susțină educația timpurie în cele mai bune condiții.

“Ghiozdănel cu viitor” îi va ajuta pe copii să învețe, să-și exprime talentele șisă înțeleagă lumea, pentru a fi mai bine pregătiți de intrarea la școală.
Potrivit sursei, începând cu luna august 2023, părinții vor putea găsi mai multe sfaturi și idei de activităţi privind utilizarea resurselor din “Ghiozdănel cu viitor” împreună cu copiii lor, pe canalul dedicat Youtube Start în Educație.

În această etapă de dezvoltare, în care se pun bazele pentru viitorul copiilor, un rol crucial îl au părinții, care în cadrul proiectului sunt sprijiniți să devină primii educatori ai copiilor lor, cei care dau startul experiențelor de învățare timpuriede acasă, urmând ca apoi la grădiniță să devină un partener educațional de nădejde,
scrie în comunicatul World Vision România.

Proiectul ”Start în educație”, derulat de Fundaţia World Vision România şi Fundaţia OMV Petrom, vine în sprijinul a 60.000 copii cu vârste între 3-6 ani și 10.000 de părinți, selectați din 500 de comunități defavorizate din toată țara.

Prin acțiunile implementate, ”Start în educație” are ca principal obiectiv să dezvolte la nivel național un parteneriat solid între profesori, specialiști, părinți, autorități cu scopul de a susține importanța strategică a educației timpurii privind dezvoltarea sănătoasă și armonioasă a copiilor.

(sursă info și foto : comunicat de presă World Vision România)

Alte Articole

S-a dat startul înscrierilor/ reînscrierilor la cursurile Palatului Copiilor Tulcea

S-a dat startul înscrierilor/ reînscrierilor la cursurile Palatului Copiilor Tulcea

20 iunie 2024

Elevii din județul nostru care doresc să urmeze unul sau mai multe cursuri organizate de Palatul Copiilor Tulcea sau părinții / bunicii acestora, în cazul copiilor mai mici, trebuie să…

CISTESTE MAI MULT
Exercițiu de alarmare – evacuare derulat la Jurilovca

Exercițiu de alarmare – evacuare derulat la Jurilovca

19 iunie 2024

Aproximativ 180 de preșcolari și școlari, cât și personal didactic din cadrul Școlii Gimnaziale Jurilovca, au participat ieri, 18 iunie, la un exercițiu de alarmare – evacuare, potrivit informațiilor publicate…

CISTESTE MAI MULT