Stiri din tulcea

Aplicația eDAC – primele 11 alerte înregistrate la Tulcea

22 aprilie 2024
Aplicația eDAC – primele 11 alerte înregistrate la Tulcea

Aplicația eDAC – primele 11 alerte înregistrate la Tulcea

 

Din data de 31 martie 2024, când aplicația eDAC (noul sistem de verificare a documentelor de identitate) a fost operaționalizată la nivel național, și până în prezent, 22 aprilie 2024, au fost înregistrate 11 alerte, dintre care 7 referitoare la persoane căutate în vederea participării la o procedură judiciară, două privind indisponibilitatea cărții de identitate și două referitoare la persoane care trebuie să facă obiectul unui control discret sau specific, pentru care jandarmii tulceni au efectuat verificări, conform ultimului buletin informativ IJJ Tulcea transmis redacției.

Aplicația eDAC a fost instalată pe dispozitive mobile folosite de structurile MAI, la nivel național, în contextul aderării României la Spațiul Schengen, pentru îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, această aplicație permițând efectuarea de interogări în sistemele informatice ale structurilor MAI și în bazele de date ale celorlalte state Schengen.

În acest sfârșit de săptămână, ca urmare a misiunilor la nivel județean ale jandarmilor tulceni privind prevenirea și combaterea faptelor antisociale, precum și asigurarea şi menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică, au fost aplicate 14 sancţiuni contravenţionale, dintre care 5 avertismente, valoarea amenzilor fiind de peste 3.000 lei.

5 sancțiuni contravenționale, dintre care 4 avertismente au fost aplicate pentru pescuitul recreativ în habitatele piscicole naturale al peștilor în perioada de prohibiție.

9 sancțiuni contravenționale, dintre care 1 avertisment au fost aplicate pentru consum de alcool în spațiul public, proferarea de injurii în spațiul public, lăsarea în libertate a animalelor care pot prezenta pericol pentru persoane sau bunuri și provocarea la scandal în spațiul public.

De asemenea, jandarmii tulceni au acordat sprijin la constatarea unei infracțiuni (loviri sau alte violențe) pe timpul misiunilor executate în cooperare cu Poliția, în sistem integrat prin patrule mixte.

(sursă info și foto : buletin informativ IJJ Tulcea)