Stiri din tulcea

APIA invită fermierii să participe la un studiu privind agricultura inteligentă

6 martie 2024
APIA invită fermierii să participe la un studiu privind agricultura inteligentă

APIA invită fermierii să participe la un studiu privind agricultura inteligentă

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) îi invită pe fermieri să participe la un studiu prin care se va înțelege gradul de pregătire a acestora de a adopta agricultura inteligentă și agricultura de precizie, și se vor identifica orice bariere sau preocupări pe care le-ar putea avea aceștia, în special în cazul proiectului AgriDataValue, potrivit celor publicate pe pagina oficială apia.agricultura.

Mai exact, fermieri sunt invitați să completeze un chestionar online :
https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/AgridataValueSurvey

Completarea  chestionarului dureaza circa 3 minute și este disponibil în limba română (trebuie selectată din meniul afișat în partea dreaptă a paginii).

Potrivit sursei, în contextul în care irigarea excesivă și utilizarea excesivă a îngrășămintelor și pesticidelor sintetice cresc costurile producției și contaminarea apelor subterane iar producția animalieră intensivă crește emisiile de gaze cu efect de seră, fermele inteligente pot crea un volum enorm de date bazate pe senzori și drone și pot avea acces la o cantitate mare de date de observare a Pământului (din imaginile satelitare).

Proiectul AgriDataValue, finanțat de UE prin programul Horizon, va promova agricultura inteligentă și monitorizarea agromediului și va consolida capacitățile agricole inteligente, competitivitatea și veniturile echitabile.

Proiectul va introduce o platformă inovatoare și inteligentă.

AgriDataValue va adopta și va adapta o abordare care combină diferite modele de afaceri, tehnologii cu cunoștințe și politici agricole.

(sursă info și foto : fb apia.agricultura)