Apa a făcut victime în acest weekend, în județul nostru

26 iunie 2023 | Actualitate
Apa a făcut victime în acest weekend, în județul nostru

Apa a făcut victime în acest weekend, în județul nostru

 

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Delta” al județului Tulcea au desfășurat în acest sfârșit de săptămână 33 de misiuni printre care și 2 privind salvarea unor persoane „din mediul acvatic”, mai exact au fost căutați 2 bărbați dispăruți în legătură cu care exitau temeri că s-ar fi înecat și din păcate, în cazul unuia dintre ei, scenariul sumbru s-a confirmat.

Potrivit informațiilor transmise azi de ISU Delta Tulcea, un bărbat, în vârstă de 42 de ani, despre care s-a anunțat prin apel la 112 că e  posibil înecat într-un canal din localitatea Turcoaia, a fost căutat atât sâmbătă, cât și duminică de 4 subofițeri din cadrul Secției de Pompieri Măcin, cu o ambarcațiune RIB și ieri, 25 iunie, a fost găsit și scos la suprafață trupul bărbatului, ce nu prezenta semne vitale și prin urmare a fost predat autorităților competente.

Tot în această duminică, în jurul orei 12:00, pompierii tulceni au fost solicitați să intervină pentru căutarea unui tânăr în vârstă de 29 de ani, posibil dispărut într-o apă stătătoare, în zona localității Dăeni.

La locul intervenției s-au deplasat salvatorii Secției de Pompieri Măcin cu o ambarcațiune RIB, un elicopter SMURD și un echipaj de poliție dar din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, căutările nu s-au putut efectua.

Intervenția a fost reluată în această dimineață, la fața locului deplasându-se un echipaj format din 4 subofițeri, cu o ambarcațiune.

În plus, în urma avertizării meteorologice de COD PORTOCALIU, valabilă la nivelul județului Tulcea, de ieri, de la ora ora 11:00, ieri seară, în jurul orei 21:00, 4 subofițeri, din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea, au intervenit pentru evacuarea apei din 2 gospodării din municipiul Tulcea.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

(sursă info și foto : buletin informativ ISU Tulcea)

Alte Articole

Dosar de urmărire penală în cazul cadavrelor de animale abandonate în Babadag

Dosar de urmărire penală în cazul cadavrelor de animale abandonate în Babadag

18 iulie 2024

  În urma unei sesizări primite la începutul acestei săptămâni (în data de 15.07.2024), cât și a unei sesizări făcute către alte instituții, privind abandonarea de cadavre de animale, pe…

CISTESTE MAI MULT
Arme și muniții deținute ilegal, la Tulcea – doi tulceni s-au ales cu dosare penale

Arme și muniții deținute ilegal, la Tulcea – doi tulceni s-au ales cu dosare penale

18 iulie 2024

Polițiștii tulceni au întocmit două dosare penale privind săvârșirea infracțiunii de nerespectarea regimului armelor si munițiilor pe numele a doi bărbați, ambii din municipiul Tulcea și în vârstă de 70…

CISTESTE MAI MULT