Stiri din tulcea

ANM prognozează temperaturi mai ridicate pentru minivacanța de 1 Decembrie

22 noiembrie 2021
ANM prognozează temperaturi mai ridicate pentru minivacanța de 1 Decembrie

ANM prognozează temperaturi mai ridicate pentru minivacanța de 1 Decembrie

Vremea va fi ușor mai caldă decât de obicei în următoarele patru săptămâni, în țară, se arată în Estimarea evoluției valorilor termice și a precipitațiilor pentru următoarele patru săptămâni, potrivit ANM.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016. Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs, mai precizează ANM.

Așadar, în săptămâna 22.11.2021 – 29.11.2021: Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în extremitatea de sud-est, adică și în Dobrogea! De asemenea, cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare.

piata civica tulcea 1

În minivacanța de 1 Decembrie, temperaturi ușor mai ridicate!

În săptămâna 29.11.2021 – 06.12.2021: Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice pentru această perioadă. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile intracarpatice, mai ales în zona Munților Apuseni și în nordul extrem al țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

În săptămâna 06.12.2021 – 13.12.2021: Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil ușor mai ridicate în regiunile extracarpatice.

Fenomene mai severe sunt așteptate în lunile ianuarie și februarie 2022, cu temperaturi foarte joase, a declarat Florinela Georgescu, director ANM pentru Știri playtech.ro.

(Sursă info și foto: playtech.ro, meteoromania.ro, Sursă foto: arhivă Consiliul Județean Tulcea, hoteldelta.eu)