Stiri din tulcea

ANI a constatat conflictul de interese în cazul unui primar tulcean

24 iulie 2023
ANI a constatat conflictul de interese în cazul unui primar tulcean

ANI a constatat conflictul de interese în cazul unui primar tulcean

 

Primarul comunei Nufăru, Ciprian Solomecu, se află în conflict de interese administrativ, deoarece în perioada exercitării mandatului de primar (2020 – prezent), acesta a încheiat două acte juridice care au produs un folos material pentru soţia sa, constând în încasarea de subvenţii în calitate de persoană fizică autorizată, conform unui comunicat emis azi de Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

Potrivit legii, persoana față de care s-a constatat existența conflictului de interese este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului.

Primarul tulcean este printre cei 13 aleşi locali menționați în comunicatul ANI de azi privind incidente de integritate, pentru care s-a constatat că se află în incompatibilitate, conflict de interese sau au averi nejustificate, în câteva cazuri fiind sesizaţi procurorii pentru deschiderea unor dosare penale.

(sursă info și foto : integritate.eu)