Stiri din tulcea

Angajații Ministerului Educației puși să anunțe, pe site-ul instituțiilor, câți dintre ei sunt vaccinați

1 noiembrie 2021
Angajații Ministerului Educației puși să anunțe, pe site-ul instituțiilor, câți dintre ei sunt vaccinați

Angajații Ministerului Educației puși să anunțe, pe site-ul instituțiilor, câți dintre ei sunt vaccinați

Sorin Cîmpeanu, ministrul interimar al Educaţiei a cerut, vineri, ca toate inspectoratele școlare, dar și unitățile de învățământ și cele coneze să afişeze public pe site-ul lor, ponderea personalului propriu vaccinat, relatează Agerpres.
Conform deciziei, ieri, atât Inspectoratul Școlar Județean Tulcea, cât și Palatul Copiilor Tulcea, au transmis public datele solicitate:
Potrivit datelor centralizate la nivelul înstituției, rata generală de vaccinare a angajaților din Inspectoratul Școlar Județean Tulcea este de 89,47% din totalul celor 38 de angajați. Raportat la personalul care deține funcții de îndrumare și control, ponderea celor vaccinați este de 100%.
Conform solicitării Ministerului Educației din data de 29.10.2021, ponderea personalului propriu vaccinat va fi afișată pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Tulcea și al fiecărei unități de învățământ/unități conexe.
a transmis Biroul de presă al Inspectoratului Școlar Județean Tulcea.
Potrivit datelor centralizate la nivelul înstituției, rata generală de vaccinare a angajaților din Palatul Copiilor Tulcea este de 83,87% din totalul celor 37 de angajați. Raportat la personalul didactic, procentul celor vaccinați este de 87,5%.
a transmis și Palatul Copiilor Tulcea pe pagina sa de socializare.

Potrivit datelor centralizate la nivelul instituției, rata generală de vaccinare a angajaților din aparatul propriu al Ministerului Educației este 66% din totalul celor 444 angajați în aparatul central. Raportat la personalul care deține funcții de conducere, ponderea celor vaccinați este de peste 93%

Ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat vineri, în cadrul unui interviu acordat pentru Hotnews, că procentul personalului didactic și didactic auxiliar din învățământul preuniversitar este vaccinat în proporție de 66,5%, potrivit celor mai recente date.

Ministrul a admis totodată că autoritățile statului beneficiază de un deficit major de încredere în prezent.

Care sunt ultimele date legate de vaccinarea personalului din invatamant?
  • Astăzi am solicitat tuturor inspectoratelor școlare și scolilor să afișeze pe site-urile proprii proporția angajaților vaccinați. Cu respectarea deplină a GDPR – raportari numerice și procentuale. Fiecare părinte este îndreptățit să știe care este ponderea angajaților care intră în contact cu elevii.
  • Acum la 40 de zile (de la raportarea din 9 septembrie – n.r.) am finalizat o centralizare și pot sa va spun ca daca in preuniversitar aveam putin peste 155 mii angajati vaccinati, astazi avem aproape 177.000. Deci in ultimele 40 de zile, în preuniversitar 22.000 de angajați s-au vaccinat, altfel spus o medie de 500 persoane pe zi vaccinate angajați in sistemul de invatamant.
  • Raportat la învățământul preuniversitar – personal didactic, titular, inclusiv nedidactic și didactic auxiliar, este un procent de 66,5% (era 58% la ultima raportare). Coroborat cu rata de vaccinare din învățământul universitar, care oricum era mai mare, nu am reușit să centralizăm, dar daca mergem pe 76,5% universitar pot sa va spun ca astăzi rata de vaccinare în rândul personalului din învățământ este de aproape 70%.
  • Cadre didactice, personal didactic si didactic auxiliar și nedidactic: 66,5%
  • In rândul elevilor, raportat la numarul elevilor eligibili – peste 12 ani, rata de vaccinare astăzi a depășit 25%.
  • Este vorba de aproape 80 mii elevi din categoria de vârstă 12-15 ani. În urmă cu 15 zile aveam puțin peste 51.000. Iar în rândul 16-19 ani, numărul este de 223.000. În total avem 303.000 elevi vaccinați, astăzi avem peste 25% elevi vaccinați.

(Sursă info: agerpres.ro, hotnews.ro, Facebook Inspectoratul Școlar Județean Tulcea, Palatul Copiilor Tulcea, Sursă foto: g4media.ro)