Stiri din tulcea

Ample acțiuni ale polișțiștilor

23 decembrie 2020
Ample acțiuni ale polișțiștilor

Ample acțiuni ale polișțiștilor

Pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea, împreună cu jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Tulcea, precum și ai instituțiilor cu atribuții de control au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost desfăşurate în sistem integrat, noi acţiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

La activităţi au participat peste 135 forţe de ordine, fiind verificate peste 190 de societăți comerciale și alte locații de interes, precum şi 49 de mijloace de transport persoane și totodată legitimate peste 1.095 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 57 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 13.500 de lei.
Aceste activități se vor desfășura și în perioada următoare, pe raza întregului județ, pentru prevenirea răspândirii infectării cu noul coronavirus și impunerea respectării legislației.
Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție și să nu se expună la riscuri.
Scopul forţelor de ordine care desfăşoară activităţi de verificare nu este aplicarea de sancţiuni.
Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci dorim ca toți să conștientizeze faptul că, sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante, însă nu vom tolera nicio abatere a legii.