Stiri din tulcea

Amenzi pentru transport illegal de lemn

13 decembrie 2020
Amenzi pentru transport illegal de lemn

Amenzi pentru transport illegal de lemn

 

La acest sfârșit de săptămână, polițiștii tulceni au intensificat acțiunile pentru prevenirea și combaterea ilegalităților în domeniul silvic și pentru depistarea transporturilor ilegale de material lemnos și pomi de Crăciun.
Acțiunile sunt coordonate la nivel național și se desfășoară pe raza întregului județ, în colaborare cu celelalte instituții cu atribuții in domeniu.
În cadrul acestor acțiuni au fost instituite filtre rutiere pe drumurile publice, care vizează: controlul circulației materialului lemnos pentru a se stabili dacă se respectă prevederile legale în vigoare și verificarea legalității documentelor de proveniență și însoțire a materialului lemnos și a pomilor de Crăciun.
În ultimele 24 de ore, pentru neregulile constatate au fost aplicate 73 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 25.000 de lei.
Totodată, polițiștii au aplicat doua sancțiuni contravenționale în valoare de 2.000 de lei, pentru nerespectarea Legii nr.171 din 2010, respectiv pentru deținerea unei cantități de material lemnos fără documente de proveniență.
De asemenea, au fost ridicați în vederea confiscării aproximativ 2 metri cubi de material lemnos de diferite specii.