Amenzi de peste 690.000 de lei pentru haosul urbanistic din municipiu

3 septembrie 2021 | Economie
Amenzi de peste 690.000 de lei pentru haosul urbanistic din municipiu

Amenzi de peste 690.000 de lei pentru haosul urbanistic din municipiu

De la începutul acestui an au fost aplicate 30 de sancțiuni cu amendă în valoare totală de 691.500 de lei pentru neregulile depistate în lucrările de construcție de pe raza municipiului Tulcea.

În privința sancționării neregulilor din construcții, anul 2021 este unul fără precedent pentru municipiul nostru, după cum a declarat edilul orașului pe pagina sa oficială, într-o postare în care avertizează că NU va renunța la amendarea haosului urbanistic din Tulcea.

Primarul Ștefan Ilie a dezvăluit că pentru dezvoltatori, rețeta era simplă : îsi achitau amenzile modice, care erau chiar prevăzute în planul de investiții si apoi își vedeau liniștiți de treabă.

În prezent, după cele 30 de sancțiuni aplicate deja, mai sunt în lucru alte 30 de situații asemănătoare, ca de exemplu : construcții neautorizate sau nerespectarea autorizației.

În cazul în care dezvoltatorii amendați nu vor intra în legalitate în termenul prevăzut, va fi luată măsura desființării construcțiilor. Legalitate înseamnă obținerea autorizației de construire cu încadrare în reglementările de urbanism în vigoare.

„Nu vom mai tolera nimănui lucrările de construcție fără autorizație sau nerespectarea autorizațiilor, indiferent de numele persoanei în cauză. Nu vom ceda presiunilor, pe orice cale ar veni.
Nu mi-am propus să devin un campion al amenzilor, însă legea trebuie să fie respectată de toată lumea. Avem un oraș dezvoltat haotic, cu zone supra aglomerate, fără spații verzi, cu străzi și trotuare sufocate de mașini, plin de construcții inestetice și de proastă calitate, cu ansambluri rezidențiale fără utilități sau infrastructură.
Responsabilitatea pentru toate aceste prejudicii iremediabile aduse orașului, care ne cauzează disconfort zilnic, o purtăm noi, autoritățile locale. Dacă s-ar fi aplicat legea, dacă am fi avut un plan urbanistic general, presiunea dezvoltatorilor ar fi fost gestionată în interesul tuturor locuitorilor. Acum, dezvoltatorii trebuie să înțeleagă că ei se află doar sub presiunea normalității.
Pe o piață imobiliară în care cererea este mai mare decât oferta, prezența investitorilor imobiliari este firească și necesară. De aceea, colaborarea dintre investitori și primărie ține de normalitate, însă condiția obligatorie este respectarea regulilor, care se traduce prin respectul față de oraș și locuitorii săi.”
a declarat primarul municipiului Tulcea, Ștefan Ilie

Alte Articole

Ce este prestatorul casnic și cum poate beneficia de asigurări sociale și de sănătate

Ce este prestatorul casnic și cum poate beneficia de asigurări sociale și de sănătate

5 iulie 2024

AJOFM Tulcea a publicat o serie de informații legate de prestatorii de activități casnice, adică despre lucrătorii casnici și despre platforma electronică destinată acestora și beneficiarilor lor, ce introduce un…

CISTESTE MAI MULT
Salariul vs stabilitatea jobului – ce aleg românii când caută un loc de muncă ?

Salariul vs stabilitatea jobului – ce aleg românii când caută un loc de muncă ?

4 iulie 2024

Salariul este criteriul care contează cel mai mult pentru români în alegerea unui job, în condițiile în care, la nivel global, stabilitatea jobului este cea mai importantă pentru angajați, conform…

CISTESTE MAI MULT