Amenzi de peste 25.000 de lei aplicate, în weekend, de inspectorii de prevenire tulceni

21 noiembrie 2022 | Actualitate
Amenzi de peste 25.000 de lei aplicate, în weekend, de inspectorii de prevenire tulceni

Amenzi de peste 25.000 de lei aplicate, în weekend, de inspectorii de prevenire tulceni

 

În urma unor verificări inopinate la operatori economici de pe raza județului Tulcea, ce au avut loc în acest weekend, inspectorii de prevenire tulceni au aplicat amenzi de 14.000 de lei pentru nereguli constatate în baruri și de 11.500 de lei pentru deficiențe constatate în cluburi, potrivit unui comunicat ISU Delta Tulcea.

Astfel de acțiuni de control inopinat la operatori economici s-au desfășurat în toate județele țării și municipiul București, prin dispoziția secretarului de stat, Sef al Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat și pentru siguranța celor care au ales să își petreacă timpul liber, în acest sfârșit de săptămâna (18-20 noiembrie), în locații destinate divertismentului.
Misiunile pompierilor au vizat obiective cu aglomerări de persoane, iar scopul principal urmărit a fost verificarea respectării numărului maxim de utilizatori și accesibilitatea căilor de evacuare.

În județul nostru, mai multe echipe de control aparținând Compartimentului Inspecției de Prevenire, din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea, au efectuat controale în cluburi și baruri, în urma cărora au aplicat avertismente și amenzi pentru mai multe nereguli constatate.

Mai exact, în cursul nopților de vineri și sâmbătă a weekend-ului ce tocmai a trecut, au fost controlate 8 locații ce au ca obiect de activitate bar – alimentație publică și au fost aplicate 16 avertismente și 8 amenzi în valoare totală de 14.000 de lei. Principalele nereguli constatate au fost instalații electrice cu defecțiuni ori improvizații.

În ceea ce privesc locațiile ce au ca obiect de activitate club, inspectorii de prevenire au controlat 6 cluburi și au aplicat un număr de 10 avertismente și 5 amenzi în valoare totală 11.500 de lei. Principalele deficiențe constatate au fost lipsa iluminatului de securitate împotriva panicii, lipsa marcajelor pentru locurile de fumat, nerespectarea prevederilor legale privind fumatul, lipsa autorizației de securitate la incendiu precum și lipsa panoului de înștiințare potrivit căruia spațiul funcționează fără autorizație de securitate la incendiu.

(surse info / foto : comunicate de presă ISU Delta Tulcea / fb igsu.situatiideurgenta)

Alte Articole

Rezerve de apă oferite șoferilor de camioane din zona PTF Isaccea

Rezerve de apă oferite șoferilor de camioane din zona PTF Isaccea

12 iulie 2024

În condițiile în care, pentru zona continentașă a Dobrogei Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un Cod Portocaliu cu val de căldură persistent, caniculă și disconfort termic accentuat, voluntarii…

CISTESTE MAI MULT
Urmează alte zile de caniculă – fii pregătit !

Urmează alte zile de caniculă – fii pregătit !

12 iulie 2024

În contextul în care canicula nu ne va părăsi așa de repede iar prognozele anunță chiar noi creșteri ale temperaturilor maxime, este important să fim pregătiți și cum chiar pentru…

CISTESTE MAI MULT