Amendamente USR privind 2 investiții importante pentru Dobrogea

12 decembrie 2022 | Politica
Amendamente USR privind 2 investiții importante pentru Dobrogea

Amendamente USR privind 2 investiții importante pentru Dobrogea

Două amendamente la Legea Bugetului 2023, referitoare la infrastructura terestră și feroviară dintre Tulcea și Constanța, au fost depuse de către parlamentarii USR Tulcea si USR Constanta, după cum a anunțat Eugen Terente, deputat de Tulcea.

Este vorba despre amendamente privind Drumul Express Tulcea – Constanta și Calea Ferata Tulcea – Medigidia, depuse de deputatul Eugen Terente împreună cu Costel Vicol, senator USR Tulcea, Stelian Ion, deputat USR Constanța si Remus Negoi, senator USR Constanța.

Mai exact, a fost cerută o suplimentare a sumelor alocate deja pentru drumul expres Tulcea-Constanta și pentru calea ferată Tulcea – Medgidia, două investiții importante pentru dezvoltarea ambelor județe.

Avantajele enumerate de tulceanul Eugen Terente sunt : reducerea timpului de deplasare între cele două municipii și astfel scăderea ratei accidentelor de circulație si un ajutor în dezvoltarea turismului si implicit a economiei dobrogene.

În plus, a fost depus și un amendament privind drepturile bănești ale persoanelor deportate și persecutate politic între anii 1940 – 1945 și ale urmașilor acestora, în condițiile în care se amână cu un an aplicarea legii prin care aceștia erau îndreptățiți la aceste sume.
Prin urmare, a fost cerută blocarea acestei amânări, deoarece drepturile românilor care beneficiază de această prevedere legală ar trebui să primeze pentru actuala guvernare.

Și Costel Vicol, senator USR Tulcea a subliniat importanța acestor amendamente:

”Aceste amendamente vor avea impact direct asupra economiei locale.
Prin modernizarea infrastructurii feroviare si rutiere, dorim ca agenții economici din regiune să aibă un potențial crescut prin fluidizarea transportului și mai ales prin scurtarea timpului deplasarii garniturilor de tren si ale tirurilor de marfă!
Totodata, prin modernizarea infrastructurii feroviare va fi si o creștere semnificativă a numărului de turiști care folosesc trenul pentru a vizita Delta Dunarii!”

(sursă info și foto : Eugen Terente, deputat de Tulcea)

Alte Articole

Prezența la vot în județul Tulcea – sub media națională

Prezența la vot în județul Tulcea – sub media națională

10 iunie 2024

  La alegerile locale ce au avut loc ieri, 9 iunie, au participat 9.445.771 de alegători la nivel național, dintre care 94.638 în județul Tulcea, cu o prezența de 51,00…

CISTESTE MAI MULT
A început Campania Electorală

A început Campania Electorală

10 mai 2024

Potrivit calendarului de organizare şi desfăşurare a alegerilor din 9 iunie 2024, campania electorală se desfășoară în perioada 10 mai - 8 iunie 2024 ( ora 7.00.). La nivel local,…

CISTESTE MAI MULT