Ambasadorul SUA, în vizită la Tulcea

8 iunie 2023 | Politica
Ambasadorul SUA, în vizită la Tulcea

Ambasadorul SUA, în vizită la Tulcea

Azi, 8 iunie 2023, a avut loc la Tulcea, vizita Ambasadorului Statelor Unite ale Americii la București, Kathleen Ann Kavalec, ce a fost însoțită de ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr.

Este vorba de prima sa vizită în județul nostru și prin urmare, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a prezentat județul Tulcea și investițiile implementate de instituția pe care o conduce.

Președintele Horia Teodorescu a apreciat relațiile bilaterale excelente dintre cele două state, punând accent pe activitatea Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București în vederea dezvoltării relației bilaterale dintre România și SUA.

„România apreciază sprijinul puternic al SUA pentru securitatea României, precum și sprijinul aliaților europeni din NATO“,
a declarat președintele Consiliului Județean Tulcea.

La întâlnire au participat și alti reprezentanți ai instituțiilor locale : prefectul Alexandru Dan Munteanu, deputatul Mirela Furtună, președintele Filialei județene Tulcea a ACoR, Eugen Ion și administratorul public al județului, Dumitru Mergeani.

Ambasadorul SUA la București, Kathleen Ann Kavalec, a apreciat eforturile României și ale românilor în criza refugiaților ucraineni și a mulțumit pentru acțiunile administrației locale, respectiv ale Consiliului Județean Tulcea, Instituției Prefectului – Județul Tulcea și ale Filialei județene Tulcea a AcoR, în gestionarea cu succes a crizei de la granița cu Ucraina.

În acest sens, deputatul Mirela Furtună a subliniat importanța înființării hub-ului umanitar Tulcea, punând accent pe ajutorul trimis celor rămași în calea războiului în Ucraina, prin punctul vamal de la Isaccea.

De asemenea, prefectul Alexandru Dan Munteanu a făcut referire la administrarea cu succes a crizei refugiaților, nu mai puțin de 500.000 de persoane trecând granița în perioada crizei.

Președintele Filialei județene Tulcea a ACoR, Eugen Ion, a subliniat eforturile făcute de primarii din județ, care nu au rămas indiferenți la criza umanitară din țara vecină, desfășurând o amplă campanie umanitară care a presupus colecte de medicamente, alimente neperisabile, haine, produse de igienă și pachete de strictă necesitate.

Eforturile făcute de administrația tulceană de la toate nivelurile au fost apreciate și de ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, care a declarat că administrația județeană tulceană este una performantă iar Consiliul Județean Tulcea a fost dintotdeauna un partener de încredere.

(sursă info și foto : comunicat de presă CJ Tulcea)

Alte Articole

Prezența la vot în județul Tulcea – sub media națională

Prezența la vot în județul Tulcea – sub media națională

10 iunie 2024

  La alegerile locale ce au avut loc ieri, 9 iunie, au participat 9.445.771 de alegători la nivel național, dintre care 94.638 în județul Tulcea, cu o prezența de 51,00…

CISTESTE MAI MULT
A început Campania Electorală

A început Campania Electorală

10 mai 2024

Potrivit calendarului de organizare şi desfăşurare a alegerilor din 9 iunie 2024, campania electorală se desfășoară în perioada 10 mai - 8 iunie 2024 ( ora 7.00.). La nivel local,…

CISTESTE MAI MULT