Stiri din tulcea

Alte plase ilegale găsite în Rezervație, cu o captură de sute de kilograme de pește

23 ianuarie 2023
Alte plase ilegale găsite în Rezervație, cu o captură de sute de kilograme de pește

Alte plase ilegale găsite în Rezervație, cu o captură de sute de kilograme de pește

Peste 1.300 de metri plase monofilament cu 337 de kilograme de pește au fost scoase din lacul Sinoe, de polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Sulina, împreună cu lucrători din cadrul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, conform unui comunicat de presă emis azi de Garda de Coastă.

Sâmbătă, 21 ianuarie, a avut loc o nouă acțiune pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol, organizată de poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în comun cu lucrători din cadrul A.R.B.D.D., după cea desfășurată la începutul săptămânii trecute, când au fost scoase peste 1.500 de metri plase cu 76 de kilograme de pește din zona strict protejată a lacului Litvin din Delta Dunării.

Garda de C plase ilegale cu sute de kg de peste 23 ian 23 3

De data aceasta, zona strict protejată vizată a fost cea a lacului Sinoe, unde au fost găsite plase tip monofilament cu o lungime de 1.375 de metri cu 337 de kilograme de pește, diferite specii.

Garda de C plase ilegale cu sute de kg de peste 23 ian 23 2

Întreaga cantitate de pește a fost predată unei societăți comerciale de profil, iar plasele au fost ridicate în vederea confiscării de către polițiștii de frontieră și introduse în camera de corpuri delicte a instituției.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de braconaj piscicol și se desfăşoară activități specifice pentru identificarea autorilor.

(sursă info și foto : comunicat de presă Garda de Coastă)