Alte milioane de euro pentru dezvoltarea Aeroportului „Delta Dunării“

1 septembrie 2022 | Economie
Alte milioane de euro pentru dezvoltarea Aeroportului „Delta Dunării“

Alte milioane de euro pentru dezvoltarea Aeroportului „Delta Dunării“

 

Printr-un contract de finanțare semnat azi, la București, Aeroportul „Delta Dunării” din Tulcea va avea 180 de milioane de lei la dispoziție pentru modernizare, mai exact, pentru dezvoltarea unui terminal de pasageri modern și acces la facilități pentru aeronave conform standardelor europene, potrivit unui comunicat al Consiliului Județean Tulcea primit la redacție.

Semnatari au fost ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, directorul general R.A. Aeroportul „Delta Dunării“ Tulcea, Vâlcu Stoian și președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu :

„Așa cum mi-am asumat în calitate de președinte al Consiliului Județean Tulcea, s-au depus eforturi considerabile pentru a spori conectivitatea județului nostru pe toate căile posibile, rutier, naval și aerian. Un aeroport nu înseamnă doar o pistă și o clădire, așadar Aeroportul „Delta Dunării”, Podul peste Dunăre și Portul Tulcea sunt cele trei proiecte curajoase prin care conectăm mai bine Tulcea la România și la Europa“,

a transmis președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

Pe lângă suma asigurată prin fonduri europene (FEDER), la finanțarea acestui proiect vor mai fi alocate sume din bugetul de stat și din cel al Consiliului Județean Tulcea.

Se va investi în modernizarea şi extinderea terminalului de pasageri, modernizarea platformei de îmbarcare-debarcare şi a căii de rulare alfa (construite în 1973), dar și în construirea platformei dedicată activităţilor de degivrare/antigivrare aeronave.
Pentru atingerea acestor obiective, terminalul de pasageri va fi dimensionat pentru operarea unor aeronave de capacitate mare (190 de pasageri la ore de vârf).

De asemenea, vor fi modernizate platforma de îmbarcare – debarcare APRON 1, calea de rulare Charlie (TWY C) cu poziție izolată, suprafața nivelată a benzii caii de rulare, suprafața de deservire cu echipamente handling, drumurile de acces, respectiv parcarea auto.

(sursă info și foto : comunicat de presă CJ Tulcea)

Alte Articole

A început o nouă ediție Tezaur, cu o nouă facilitate

A început o nouă ediție Tezaur, cu o nouă facilitate

10 iunie 2024

  Începând de azi, 10 iunie, românii care vor să economisească pot cumpăra titluri de stat TEZAUR cu maturități de 1 și 3 ani, cu dobânzi anuale de 6%, respectiv…

CISTESTE MAI MULT
Doar 4 din 10 angajați folosesc frecvent inteligența artificială (AI) la birou

Doar 4 din 10 angajați folosesc frecvent inteligența artificială (AI) la birou

6 iunie 2024

  Aproape 35% (34,9%) dintre angajați spun că folosesc în mod regulat instrumente de inteligență artificială precum ChatGPT sau Gemini în sarcinile de la birou pentru a reduce volumul de…

CISTESTE MAI MULT