Alte 4 unități școlare tulcene vizitate de polițiștii tulceni

17 februarie 2023 | Actualitate
Alte 4 unități școlare tulcene vizitate de polițiștii tulceni

Alte 4 unități școlare tulcene vizitate de polițiștii tulceni

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea, prin compartimentele de specialitate, au desfășurat, în zilele de 15 și 16 februarie, mai multe activități în unitățile de învățământ, pentru prevenirea violenței în scoli, fenomenelor de absenteism/abandon școlar, delincvența juvenilă, dar și pe linie de educație rutieră.

Polițiștii Biroului Siguranță Școlară, împreună cu reprezentanți ai Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Tulcea au desfășurat ieri activități informativ-preventive pe linia prevenirii și combaterii violenței în școli, la Școala Gimnazială Ioan Nenițescu, din municipiu și ulterior, tot în Tuilcea, polițiștii Biroului Siguranță Școlară, au desfășurat activități de prevenire a delincvenței juvenile și a infracțiunilor contra patrimoniului la Liceul Tehnologic Agricol “Nicolae Cornățeanu”.

Polițiștii tulceni au prezentat noțiunile generale ale fenomenului de tip bullying, care sunt modalitățile de intervenție și combatere, atât pentru elevi cât și pentru cadrele didactice și importanța dezvoltării abilităților non-violente de gestionare a conflictelor.
Elevii au ascultat cu interes explicațiile și recomandările polițiștilor și au participat interactiv la discuții.
Scopul polițiștilor, prin astfel de activități este acela de a fi alături de elevi, de a-i ghida și învăța cum să fie responsabili în vederea adoptării unei bune conduite în societate.

Prevenirea delincvenței juvenile, abandonul școlar și absenteismul de la orele de curs reprezintă priorități pentru polițiștii Biroului Siguranță Școlară, context în care, astfel de activitati se vor desfășura și în perioada următoare.

IPJ Tl 4 activitati informative jud Tl 3 feb 23

Recomandări pentru elevi în vederea prevenirii violenţei în şcoli:
– Fiţi atenţi atunci când vă alegeţi prietenii! Evitaţi prietenia persoanelor violente sau conflictuale!
– Dacă sunteți victima comportamentului violent din partea unor colegi sau a altor persoane din anturaj, anunțați profesorii, părinții sau poliția, pentru a fi ajutați!
– Fiţi prudenţi în relaţiile cu persoanele nou cunoscute, pentru a nu fi manipulaţi să comiteţi infracţiuni sau să deveniţi victima acestora!

IPJ Tl 4 activitati informative jud Tl 2 feb 23

Anterior, polițiști din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, alături de cei din cadrul Serviciului Rutier, au desfășurat, în perioada 15-16 februarie, activități informativ-preventive, la Școala Gimnazială „Nalbant” și la Școala Primară „Nicolae Bălcescu”, din județul Tulcea.

În cadrul discuțiilor au fost atinse subiecte precum abuzul fizic și emoțional asupra minorilor, precum și metodele de prevenire ale acestuia.
Elevii au identificat împreună cu polițiștii factorii favorizanți și măsurile de prevenire pe care ar trebui să le aibă în vedere pentru a nu ajunge în postura de victimă.
Totodată, polițiștii le-au prezentat elevilor regulile de circulație și importanța abordării unei conduite corecte ca pietoni, pentru prevenirea implicării în evenimente rutiere.
Aceste întâlniri urmăresc încurajarea dialogului în vederea identificării principalelor probleme cu care se confruntă elevii în mediul școlar, social sau familial.

(sursă info și foto : comunicat de presă IPJ Tulcea)

Alte Articole

Fără DEEE în Delta Dunării – ARBDD susține campania lansată de Ministerul Mediului

Fără DEEE în Delta Dunării – ARBDD susține campania lansată de Ministerul Mediului

19 iunie 2024

Ministerul Mediului (MMAP) și Coaliția PRO DEEE au lansat campania de informare și conștientizare: ”Predați spre reciclare echipamentele electrice și electronice defecte!” iar Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a…

CISTESTE MAI MULT
Cum să navighăm online în siguranță și în timpul pregătirilor pentru vacanță

Cum să navighăm online în siguranță și în timpul pregătirilor pentru vacanță

18 iunie 2024

A venit vara, vine și vacanța copiilor și ne pregătim de concedii, dar pentru a avea o vară lipsită de griji și fără incidente neplăcute, trebuie să ne formăm niște…

CISTESTE MAI MULT