Stiri din tulcea

Alte 2 autospeciale de stingere noi pentru pompierii tulceni

16 februarie 2023
Alte 2 autospeciale de stingere noi pentru pompierii tulceni

Alte 2 autospeciale de stingere noi pentru pompierii tulceni

După ce anul trecut, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea a primit o autospecială de stingere nouă de 10 tone, în prima lună din acest an, pe poarta unității a intrat și „sora ei mai mică” iar în această lună a ajuns și o altă autospecială de stingere de capacitate mărită (10 tone), după cum a transmis instituția citată.

„Sora mai mică” este o autospecială de stingere cu modul de descarcerare de 4 mii de litri și este vorba de autospeciale de stingere noi cu „o lungă listă de dotări”.

ISU Tl 3 autospeciale speciale noi feb 23 2

Mai exact, la această dată, pompierii tulceni au la dispoziție 3 autospeciale dotate cu tun acționat electric prin telecomandă, ce poate fi folosit atât pentru a refula apă cât și spumă, în cazul unor incendii provocate de substanțe inflamabile lichide, cu tracțiune 6×6 în cazul celor de 10 tone și 4×4 în cazul celei de 4 tone.

ISU Tl 3 autospeciale speciale noi feb 23 3

Ele sunt adaptate noilor nevoi ale salvatorilor militari pentru o intervenție rapidă și eficientă, cu garda la sol mărită pentru a putea interveni în zonele greu accesibile.

ISU Tl 3 autospeciale speciale noi feb 23 4

Autospecialele de stingere au fost achiziționate de către Departamentul pentru Situații de Urgență, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în cadrul Proiectului Viziune 2020.

(sursă info și foto : fb isutulcea)