Stiri din tulcea

Alertă CERT-RO pentru românii care își fac concediul în Grecia!

23 iulie 2021
Alertă CERT-RO pentru românii care își fac concediul în Grecia!

Alertă CERT-RO pentru românii care își fac concediul în Grecia!

‼ Cei care călătoresc sau plănuiesc să se deplaseze în Grecia trebuie să fie atenți unde își introduc datele pentru generarea formularului necesar pentru intrarea în țară. Site-ul oficial, recomandat inclusiv de Ministerul Afacerilor Externe, este https://travel.gov.gr.

👨‍💻 Au apărut deja site-uri care pot profita de neatenția utilizatorului pentru a-i colecta date cu caracter personal sau date financiare, așa cum putem observa în imaginile postate pe pagina de socializare a CERT-RO.

👩‍🏫 Evitați accesarea surselor neoficiale și nu furnizați date pe astfel de site-uri! Mai mult, în cazul prezentat utilizatorului i s-au cerut inclusiv date de card, deși în mod normal formularul NU specifică necesitatea oferirii acestor detalii!

„Site-ul oficial, recomandat inclusiv de Ministerul Afacerilor Externe, este https://travel.gov.gr”, mai precizează cei de la CERT-RO!

Conform indicațiilor oferite de autoritățile elene, pentru a intra în Grecia, cetățenii români trebuie să prezinte pe lângă testul negativ și acest formular de localizare a pasagerilor, completat cu cel puțin 24 de ore înainte de a intra pe teritoriul Greciei.