Stiri din tulcea

Acvariul Tulcea nu se va deschide la finalul acestei luni

19 aprilie 2023
Acvariul Tulcea nu se va deschide la finalul acestei luni

Acvariul Tulcea nu se va deschide la finalul acestei luni

Din motive obiective, perioada în care Centrul Muzeal Eco-Turistic ”Delta Dunării” va fi închis pentru lucrări de renovare în interiorul clădirii se extinde cu 31 de zile, a anunțat azi Institutul de Cercetări Eco-Muzeale ”Gavrilă Simion” Tulcea.

Altfel spus, Acvariul Tulcea, unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din municipiu și județ, ar urma să se deschidă de Ziua Copilului.

Centrul Muzeal Eco-Turistic ”Delta Dunării”, secție componentă a Institutului de Cercetări Eco-Muzeale ”Gavrilă Simion” Tulcea, a fost conceput ca o instituție de cultură complexă – muzeu și acvariu public – în cadrul unui proiect derulat prin Programul de Vecinătate România-Ucraina 2004-2006, fiind inaugurat oficial în data de 14 aprilie 2009, potrivit icemtl.ro.
ICEM Tl Acvariul Tl

Centrul cuprinde o expoziție permanentă, ce prezintă în principal elemente caracteristice patrimoniului natural existent în Rezervația Biosferei Delta Dunării, un acvariu public și diverse expoziții temporare.

Pe lângă habitatele specifice Deltei Dunării și Complexului Lagunar Razim-Sinoie, în cadrul expoziției sunt redate și habitatele altor arii protejate de importanță națională din Podișul Dobrogei, cum ar fi Parcul Național Munții Măcinului.

(surse info, foto : fb icemtulcea, icemtl.ro)