Stiri din tulcea

Actualizare PUG Municipiul Tulcea : tulcenii sunt invitați să se implice prin completarea unui chestionar

21 martie 2024
Actualizare PUG Municipiul Tulcea : tulcenii sunt invitați să se implice prin completarea unui chestionar

Actualizare PUG Municipiul Tulcea : tulcenii sunt invitați să se implice prin completarea unui chestionar

În cadrul procesului de actualizare a Planului Urbanistic General ( PUG) Municipiul Tulcea, ce a fost demarat la începutul anului 2023, Primăria Tulcea ne invită să ne implicăm prin completarea unui chestionar, ce face parte dintr-un „studiu sociologic dedicat locuitorilor Municipiului Tulcea, ce îşi propune să analizeze nevoile locuitorilor și utilizatorilor acestei localități”.

Primaria Tl chestionar actualizare PUG Tl mart 24

Răspunsurile tulcenilor vor ajuta echipa de specialişti urbanişti care lucrează la actualizarea PUG să formuleze propuneri care să deservească, în mod autentic, dezvoltării comunității, transmite administrația locală.

Chestionarul este anonim și poate fi completat în aproximativ 8 minute.

Potrivit sursei, Planul Urbanistic General ( PUG) este cel mai important instrument de reglementare a dezvoltării urbane și, din păcate, PUG-ul municipiului Tulcea datează din anul 1996, nefiind actualizat până la această dată, deși legea prevede reînnoirea acestuia cel puțin odată la 10 ani.

Actualizarea Planului Urbanistic General (PUG) este un proces laborios, care necesită implicarea mai multor discipline (ex.: urbanism, sociologie, tehnologii digitale) iar chestionarul propus este parte a acestui proces, cooperarea constantă a cetățenilor fiind necesară pe tot parcursul realizării PUG.

În acest sens, la finalul anului 2023, tulcenii au fost invitați să completeze un alt chestionar, pe tema mobilității urbane, iar în cadrul Etapei I – „Studii de fundamentare”, echipa de specialiști a inițiat consultări de tip focus-grup cu diverși reprezentanți ai comunității: investitori, specialiști din domeniul arhitecturii și urbanismului, comunități etnice.

Planul Urbanistic General al Municipiului Tulcea este elaborat de un consorțiu de profesioniști, în care un rol central îl are cea mai prestigioasă entitate românească în domeniu – Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” – București.

(surse info, foto : fb primariatulcea, pug.primariatulcea.ro)