Stiri din tulcea

Activități de prevenire a consumului de droguri, la Festivalul Enisala -,,Unitate la Cetate”

21 august 2023
Activități de prevenire a consumului de droguri, la Festivalul Enisala -,,Unitate la Cetate”

Activități de prevenire a consumului de droguri, la Festivalul Enisala -,,Unitate la Cetate”

 

 

În acest sfârșit de săptămână, polițiștii tulceni au desfășurat mai multe activități de prevenire și informare, având ca scop creșterea gradului de conștientizare cu privire la riscurile generate de traficul și consumul de substanțe interzise, în cadrul festivalului desfășurat la Cetatea Enisala, unde au fost prezente aglomerări de persoane.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea – Biroul Siguranță Școlară și Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității și-au făcut simțită prezența printre tinerii participanți la festival, interacționând cu aceștia și prelucrându-le o serie de recomandări preventive în ceea ce privește prevenirea și combaterea consumului de droguri.

Tinerii au fost informați cu privire la riscurile asociate consumului de substanțe psihoactive, despre consecințele care decurg în urma consumului, respectiv alterarea relațiilor cu familia, cu prietenii, ori despre efectele dăunătoare asupra sănătății, dar și despre adoptarea unor comportamente distructive.

Activitățile de prevenire și informare cu privire la riscurile asociate traficului și consumului de droguri vor fi continuate și în perioada următoare, a transmis Ioana-Maria Nanu, purtător de cuvânt al IPJ Tulcea.

Sfaturi și recomandări ale polițiștilor:

▪︎ Fii foarte atent la alegerea cercului de prieteni. Nu ezita să-ţi schimbi anturajul când constaţi că acesta are preocupări infracţionale;

▪︎ Nu ceda tentaţiei de a încerca drogurile – şi prima încercare comportă un risc, dependenţa instalându-se chiar de la prima doză, în cazul drogurilor de mare risc;

▪︎ Caută alternative sănătoase de petrecere a timpului tău liber;

▪︎ Fii puternic, responsabil şi nu uita că drogurile şi alcoolul nu reprezintă niciodată o soluţie, ci doar o problemă în plus!

(sursă info și foto : comunicat de presă IPJ Tulcea)