Stiri din tulcea

Activități de informare despre prevederile „Legii Anastasia”, azi la Tulcea

3 august 2023
Activități de informare despre prevederile „Legii Anastasia”, azi la Tulcea

Activități de informare despre prevederile „Legii Anastasia”, azi la Tulcea

 

 

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea-Biroul Siguranță Școlară și Biroul Rutier, împreună cu specialiști din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Tulcea, au desfășurat în cursul zilei de azi, 3 august, activități de informare a cetățenilor privind prevederile „Legii Anastasia”, transmite printr-un comunicat IPJ Tulcea.

IPJ Tl info legea Anastasia si testari 3 aug 23

Polițiștii le-au adus la cunoștință conducătorilor auto prevederile Legii 213/2023, care a înăsprit pedepsele în cazul accidentelor mortale, provocate de șoferii aflați sub influența alcoolului, a substanțelor psihoactive sau care nu dețin permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Concret, această lege a modificat art. 91, din Codul Penal, unde a fost introdus un nou alineat, care stabilește că nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere în cazul infracțiunilor prevăzute la art.192, alin. 2 și 3, dacă acestea au fost săvârșite în condițiile art. 335 sau art. 336, din Codul Penal.

În plus, în cadrul activității desfășurate azi, șoferii dar și participanții la trafic au fost informați cu privire la serviciile A.N.A.-C.P.E.C.A. și a riscurilor asociate consumului de droguri iar conducătorii auto aflați în trafic au fost testați cu aparatul etilotest, respectiv cu aparatul Drugtest.

(sursă info și foto : comunicat de presă IPJ Tulcea)