Stiri din tulcea

Accident naval cu 4 victime, pe brațul Chilia

11 aprilie 2024
Accident naval cu 4 victime, pe brațul Chilia

Accident naval cu 4 victime, pe brațul Chilia

Un accident naval în care a fost implicată o ambulanță privată, la bordul căreia se aflau trei adulți și un minor, a avut loc ieri, 10 aprilie, în apropiere de Ferma Tatanir de pe brațul Chilia.

Dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” Tulcea a fost alertat ieri, în jurul orei 18:00, prin apel la numărul unic de urgență 112, în legătură cu acest accident și către locul evenimentului au fost direcționate mai multe forțe de intervenție și prim ajutor pentru a acorda asistență medicală și sprijin : o ambarcațiune de căutare salvare din Cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea cu echipaj complet, o ambulanță navală din partea Serviciului de Ambulanță Județean Tulcea și două elicoptere SMURD din Galați respectiv Constanța, echipaje din cadrul IPJ și Poliția de Frontieră, după cum a transmis ISU Tulcea.

La scurt timp de la primirea apelului, un echipaj al Poliției de Frontieră a ajuns la locul accidentului și a asigurat măsuri de prim-ajutor și asistență persoanelor implicate în evenimentul naval.

Primele echipaje medicale ajunse la fața locului, au evaluat victimele : un bărbat – conducător al ambarcațiunii cu diverse traumatisme, asistenta medicală care prezenta mai multe traumatisme dar și fracturi, iar minorul și mama acestuia în stare bună, cu traumatisme minore. Toate cele patru victime erau conștiente și cooperante.

Ambarcațiunea navală se deplasa cu pacientul minor și mama acestuia la Spitalul Județean Tulcea și cel mai probabil, pe fondul neatenţiei, s-a lovit de mal.

În urma evaluării medicale la fața locului și acordarea primului ajutor, asistenta medicală a fost preluată de elicopterul SMURD venit de la Galați, iar conducătorul ambarcațiunii, minorul și mama acestuia au fost preluați de ambarcațiunea medicală a Serviciului de Ambulanță Județean pentru a fi transportați la o unitate spitalicească din municipiul Tulcea.

(sursă info și foto : comunicat de presă ISU Tulcea)