Stiri din tulcea

Acces gratuit la Muzeul Antipa, mâine, de Ziua Mondială a Animalelor

3 octombrie 2022
Acces gratuit la Muzeul Antipa, mâine, de Ziua Mondială a Animalelor

Acces gratuit la Muzeul Antipa, mâine, de Ziua Mondială a Animalelor

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” îi anunță pe cei interesați șă vină în vizită, că persoanele care poartă numele unei vietăți din lumea necuvântătoarelor au acces gratuit mâine în expoziția permanentă din cadrul muzeului.

Prin urmare, dacă aveți nume de animal și aveți și drum prin București sau cunoașteți persoane care se află deja în capitală și se încadrează în cerința anunțată, vă puteți bucura de o vizită gratuită la unul dintre cele mai impozante muzee din România şi din Europa de Est.

Prin aceasta inițiativă originală, Muzeul Antipa sărbătorește împreună cu vizitatorii Ziua Mondială a Animalelor.

„Vă invităm, așadar, pe toți cei care iubiți animalele, fie că le purtați sau nu numele, să vă petreceți ziua la muzeu și să participați la o călătorie imaginară în jurul lumii, însoțiți bineînțeles de animalele preferate de la Muzeul Antipa!”

Ziua Mondială a Animalelor, marcată în data de 4 octombrie, a luat naștere în urma convenției ecologiștilor din Florența, în anul 1931, și a avut drept scop atragerea atenției asupra creșterii alarmante a numărului speciilor de animale pe cale de dispariție.

În prezent, această zi are menirea de a recunoaște rolul important ocupat de animale atât în natură, cât și în viața oamenilor.

(sursă info și foto : fb muzeulantipa)