Stiri din tulcea

„Abilități pentru acțiune” – proiect național de prevenire a consumului de droguri, la Tulcea

21 octombrie 2022
„Abilități pentru acțiune” – proiect național de prevenire a consumului de droguri, la Tulcea

„Abilități pentru acțiune” – proiect național de prevenire a consumului de droguri, la Tulcea

În cadrul Seminarului Teologic ”Sf. Ioan Casian” din mun Tulcea, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Tulcea au demarat, în această săptămână, activitățile din cadrul proiectului național de prevenire a consumului de droguri „Abilități pentru acțiune”, proiect care se fundamentează pe învățarea socială și emoțională.

Beneficiari ai activităților desfășurate la Tulcea, în cadrul proiectului, au fost 35 elevi de liceu cu care au fost discutate primele teme ale proiectului: O comunitate de învățare pozitivă și Dezvoltare personală, transmite Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Tulcea.

„Abilități pentru acțiune” 2022-2023 prezintă o abordare complexă pentru prevenirea consumului de droguri, favorizând factorii de protecție ai elevilor, prin dezvoltarea unei conexiuni puternice cu școala, implicarea părinților în viața copiilor și dobândirea cunoștințelor și abilităților necesare în luarea unor decizii sănătoase în legătură cu consumul de droguri.
Prin intermediul acestei metode educaționale, atât copiii, cât și adulții își însușesc și aplică cunoștințe, atitudini și deprinderi necesare înțelegerii și gestionării emoțiilor, își stabilesc obiective, își dezvoltă empatia față de alții, formează relații constructive și iau decizii responsabile.

Un alt proiect iniţiat de Agenţia Naţională Antidrog este „SAFE SPACE”, ce se adresează adolescenților care consumă droguri sau care prezintă risc ridicat de consum și familiilor acestora.

Ag Nat Antidrog Safe Space
Este vorba de un proiect de prevenire realizat în parteneriat cu Asociaţia Telefonul Copilului.
Prin apelarea numărului de telefon 0752791647 şi a liniei Telefonul Copilului 116111 –, minorii care au întrebări legate de consumul de substanțe psihotrope sau au nevoie de sprijin de specialitate vor găsi o soluţie la problemele cu care se confruntă.

(surse info și foto : fb CPECA Tulcea, fb AgentiaNationalaAntidrog)