A sosit noua navă pentru cursa Tulcea – T. Vladimirescu

29 martie 2024 | Actualitate
A sosit noua navă pentru cursa Tulcea – T. Vladimirescu

A sosit noua navă pentru cursa Tulcea – T. Vladimirescu

 

În septembrie 2023, primarul municipiului Tulcea, Ștefan Ilie, ne anunța că a fost semnat contractul de achiziție a unei noi ambarcațiuni de transport călători pentru cursa Tulcea – suburbia T. Vladimirescu, iar ieri, 28 martie, noua navă a ajuns în portul Falezei Ivan Patzaichin.

Prim Tl noua nava Tl T.V. 28 mart 24 2

Este vorba de o navă de pasageri de tip catamaran, achiziționată cu fonduri europene nerambursabile, prin intermediul unui proiect de finanțare al Primăriei Municipiului Tulcea, depus în anul 2023 : Programului Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime (POPAM) 2014-2020, lansat de către Asociația Grup Local pentru Pescărie Durabilă în Delta Dunării (Flag Delta), după cum a transmis Primăria Tulcea.

Prețul achiziției a fost de circa 1,44 milioane de lei (inclusiv T.V.A.), nava beneficiază de o garanție de 5 ani, iar motoarele din dotare de 12 luni

Ambarcațiunea are o capacitate de transport pentru 50 de pasageri (o lungime de 12,84 m și o înălțime de 4,75 m),  este prevăzută cu un salon închis și unul deschis și este dotată cu o instalație de panouri fotovoltaice ce asigură încărcarea acumulatorilor de pe navă și implicit energia necesară funcționării echipamentelor de la bord.

Prim Tl noua nava Tl T.V. 28 mart 24 interior

Date tehnice:
Ambarcațiunea este realizată din PAFS (poliesteri armați cu fibră de stclă), material compozit ușor, ignifugat, ce respectă prevederile legislației de mediu și împotriva incendiilor.
Propulsia navei este compusă din 2 motoare diesel, inboard, cu linie de axe, puterea totală a acestora fiind de 160 CP. Ea este dotată cu instalație de panouri fotovoltaice ce asigură încărcarea acumulatorilor de pe navă și implicit energia necesară funcționării echipamentelor de la bord.
Nava va permite o încărcătură maximă de 6t; un pescaj maxim de 0,70m; un deplasament de 12t. Are o lungime de aproape 13 m și o înălțime de peste 4,70 m.
Dotările ce intră în echiparea navei sunt:
– post de comandă, supraveghere și control;
– instalație manevră – legare, remorcare și ancorare;
– instalație de radionavigație: sistem multfuncțional RADAR- GPS-SONAR;
– instalație de guvernare: tip hydraulic cu cârme;
– echipamentele de semnalizare și salvare conform normelor în vigoare;
– instalație automată de stns incendiul în compartmentul motoarelor, cu pompe de incendiu și dulap cu furtun, extinctoare în salon și pe puntea navei;
– instalație de alimentare cu apă;
– instalație de evacuare ape uzate tip MARPOL;
– instalație de climatizare;
– instalație electrică;
– instalație de combustibil;
– instalație de drenare santină.

(surse info, foto : fb primariatulcea, fb stefan.ilie.tulcea)

Alte Articole

Rezerve de apă oferite șoferilor de camioane din zona PTF Isaccea

Rezerve de apă oferite șoferilor de camioane din zona PTF Isaccea

12 iulie 2024

În condițiile în care, pentru zona continentașă a Dobrogei Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un Cod Portocaliu cu val de căldură persistent, caniculă și disconfort termic accentuat, voluntarii…

CISTESTE MAI MULT
Urmează alte zile de caniculă – fii pregătit !

Urmează alte zile de caniculă – fii pregătit !

12 iulie 2024

În contextul în care canicula nu ne va părăsi așa de repede iar prognozele anunță chiar noi creșteri ale temperaturilor maxime, este important să fim pregătiți și cum chiar pentru…

CISTESTE MAI MULT