Stiri din tulcea

A lovit un pieton și a fugit

30 decembrie 2020
A lovit un pieton și a fugit

A lovit un pieton și a fugit

 

Se înmultesc cazurile șoferilor care lovesc pietoni și părăsesc locul accidentului. Este si cazul unui bărbat de 63vde ani din comuna Frecăței care, ieri a accidentat un tânăr de 20 de ani pe strada Podgoriilor din municipi. Tânărul circula pe partea carosabilă si a fost rănit în urma impactului însă șoferul nu a oprit pentru a acorda primul ajutor ci și-a vazut în continuare de drum. A fost găsit la scurt timp de către polițiști. Acesta poseda permis de conducere și nu se afla sub influența băuturilor alcoolice.
Tot ieri, s-a înregistrat un nou record al alcoolemiei la volan. Un domn de 64de ani se plimba prin Pardina cu o concentrație de 1,36 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cerectare penală.
Pentru evitarea evenimentelor rutiere datorate consumului de alcool, Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea recomandă conducătorilor auto:
  • Nu vă urcați la volan dacă ați consumat băuturi alcoolice!
  • Consumul de alcool este incompatibil cu conducerea autovehiculelor, pe lângă faptul că este interzis de lege, constituie un important factor de risc pentru șofer, pasageri și ceilalți participanți la trafic, crescând șansele de implicare într-un accident rutier!
  • De cele mai multe ori, conducătorii auto aflați sub influența băuturilor alcoolice comit frecvente încălcări ale normelor de circulație, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depășiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele!
  • Alcoolul afectează claritatea vederii și timpul de reacție; când aceste funcții sunt afectate, probabilitatea unui accident crește!
  • Legea prevede o pedeapsă cu închisoare de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge!