A început Târgul producătorilor locali din Județul Tulcea

21 octombrie 2022 | Actualitate
A început Târgul producătorilor locali din Județul Tulcea

A început Târgul producătorilor locali din Județul Tulcea

Azi și mâine, până la ora 18:00, în Piața Civică, are loc Târgul producatorilor locali din Județul Tulcea, cu participarea a 4 Grupuri de Acțiune Locală, GAL-uri partenere din zona Deltei Dunării ce implementează proiectul „ Cooperare pentru promovarea produselor și serviciilor cu specific local din teritoriile GAL” : GAL DELTA DUNĂRII, GAL DOBROGEA DE NORD, GAL OAMENII DELTEI și GAL RAZIM.

GAL RAZIM este liderul acestui proiect de cooperare, finanțat de Uniunea Europeană și Guvernul României prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală și Programul LEADER, potrivit informațiilor publicate pe pagina oficială a Gal Delta Dunării.

Prin acest proiect, GAL-urile din teritoriul ITI Delta Dunării, își propun să dezvolte acțiuni de cooperare interteritorială în vederea susținerii producătorilor locali, prin crearea unor instrumente de promovare și valorificare a produselor cu specific local din teritoriile GAL-urilor partenere în proiect.

Târgul producatorilor locali din Județul Tulcea este un astfel de eveniment național de promovare a produselor și serviciilor cu specific local.
Peste 40 de producători locali participă la târg cu legume, fructe, preparate din carne, brânzeturi, produse apicole, produse din pește, siropuri naturale, vin și must.

În plus, vor fi prezente și formațiile folclorice și soliștii locali din zona galurilor partenere.

„Vă așteptam sa redescoperiti Dobrogea prin gustul produselor traditionale, prin mestesuguri, gastronomie si produse locale, prin muzica, dans si joc”,

scriu organizatorii.

Invitat special al evenimentului este actorul Toma Cuzin, ce interpretează rolul Firicel din serialul Las Fierbinţi, care este și președinte al Asociației “Cuzin Toma – Dacă eu pot, poți și tu”.

La deschiderea oficială a Târgului producătorilor locali din județul Tulcea, ce a avut loc astăzi, începând cu ora 11.00, a participat și vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni :

CJ Tl Targ prod locali jud Tl oct 22 MH 1
„Avem cele mai bune produse, avem produse excepționale, pe care trebuie să le promovăm, iar astfel de întâlniri, în care cele patru GAL-uri își dau mâna, sunt foarte benefice, ajută la promovare, ajută ca produsele noastre să fie validate. Îi felicit pe producătorii prezenți astăzi aici, le mulțumesc pentru efortul pe care îi depun în vederea organizării unor astfel de evenimente. Vă doresc tuturor mult succes“,

a transmis vicepreședintele C. J. Tulcea, Mihai Huleni.

(surse info și foto : fb Gal Delta Dunării, comunicat de presă CJ Tulcea)

Alte Articole

Două incendii de vegetație și gospodării în pericol, azi, în județul Tulcea

Două incendii de vegetație și gospodării în pericol, azi, în județul Tulcea

19 iulie 2024

În cursul acestei zile, pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea au fost solicitați să intervină pentru gestionarea unei situații de urgență produsă de izbucnirea unui incendiu la vegetație…

CISTESTE MAI MULT
Avocatul Poporului și Avocatul Copilului – întâlnirile programate pentru lunile iulie și august 2024

Avocatul Poporului și Avocatul Copilului – întâlnirile programate pentru lunile iulie și august 2024

19 iulie 2024

Reprezentanții instituției Avocatul Poporului și Avocatul Copilului - Biroul Teritorial Constanța, vor fi prezenți în Tulcea, pentru a acorda audiențe cetățenilor și pentru a primi petiții, în zilele de 31…

CISTESTE MAI MULT