Stiri din tulcea

A început simularea examenului de Bacalaureat 2022

28 martie 2022
A început simularea examenului de Bacalaureat 2022

A început simularea examenului de Bacalaureat 2022

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, azi, 28 martie 2022, se desfăsoară prima probă scrisă din cadrul simulării examenului de bacalaureat 2022, proba la Limba şi literatura română, scrie pe Digi24.ro.

Participă elevii de liceu din clasele a XII-a şi a XIII-a iar timpul destinat elaborării lucrării scrise este de trei ore din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Rezultatele obţinute de elevi la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care acestea s-au desfăşurat, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Rezultatele obţinute la simulare nu se contestă şi nu se trec în catalog, dar dacă se doreşte consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesaţi.

Mâine va avea loc proba obligatorie a profilului probă scrisă, iar miercuri proba la alegere a profilului şi specializării.
Elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine joi, 31 martie, probă scrisă la Limba şi literatura maternă.
Rezultatele vor fi afişate pe 14 aprilie.

Și elevii din clasa a VIII-a de gimnaziu vor susţine o simulare, cea a Evaluării Naţionale, ce este programată în zilele de 4 aprilie (proba scrisă la Limba şi literatura română) şi 5 aprilie (proba scrisă la Matematică).
Elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine pe 6 aprilie proba scrisă la Limba şi literatura maternă. Rezultatele simulării Evaluării Naţionale vor fi afişate tot pe 14 aprilie 2022.

sursa info si foto : digi24.ro