A început Săptămâna Protecției Civile

26 februarie 2024 | Actualitate
A început Săptămâna Protecției Civile

A început Săptămâna Protecției Civile

În acest an, la data de 28 februarie, sărbătorim Ziua Protecție Civile în România, la data de 1 martie, omagiem Ziua Internațională a Protecției Civile și în data de 4 martie, comemorăm victimele cutremurului de la 4 martie 1977 și pentru a marca aceste momente, începând de astăzi, 26.02.2024, timp de o săptămână, pompierii militari ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea vor desfășura o serie de activități care au ca scop dezvoltarea comportamentului preventiv, în centrele comerciale din județul Tulcea, zonele publice intens circulate și la sediul inspectoratului și al subunităților, conform ultimului buletin de presă emis de ISU Tulcea.

Ziua “Porților deschise”
În perioada 26.02 – 01.03.2024, atât la Detașamentul de Pompieri Tulcea cât și la subunitățile din Măcin și Babadag, vor fi organizate zilele porților deschise începând cu ora 10:00.
Oricine este interesat să cunoască îndeaproape tehnica de intervenție a pompierilor și echipamentele de protecție cu care aceștia se deplasează la misiuni, este așteptat să ne viziteze.

Puncte de informare preventivă

ISU Tl Sapt Protectiei civile la Tl feb 24 2

În perioada 26.02.2024 – 01.03.2024, vor fi organizate puncte de informare preventivă în centrele comerciale din municipiul Tulcea și în locuri intens circulate din municipiu și din județ.

ISU Tl Sapt Protectiei civile la Tl info feb 23. jpg
Specialiștii din cadrul Inspecției de Prevenire, vor informa cetățenii despre modul de comportare în diferite situații de urgență.

Campania națională de informare preventivă pe toate situațiile de urgență la nivelul Unităților Administrativ Teritoriale

La această activitate sunt implicate toate serviciile voluntare pentru situații de urgență de la nivelul unităților administrativ teritoriale, din județul Tulcea.
Astfel, componenta preventivă de la nivelul serviciului voluntar pentru situații de urgență va distribui materiale informative și va organiza exerciții demonstrative de stingere a incendiilor, cu tehnica din dotare.

Exercițiu național “Miercurea Sirenelor”

În data de 28.02.2024, începând cu ora 10:00, se vor testa și verifica echipamentele din componența sistemul de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro
(surse info, foto : buletin de presă ISU Tulcea, fb isudeltatulcea)

Alte Articole

Două incendii de vegetație și gospodării în pericol, azi, în județul Tulcea

Două incendii de vegetație și gospodării în pericol, azi, în județul Tulcea

19 iulie 2024

În cursul acestei zile, pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea au fost solicitați să intervină pentru gestionarea unei situații de urgență produsă de izbucnirea unui incendiu la vegetație…

CISTESTE MAI MULT
Avocatul Poporului și Avocatul Copilului – întâlnirile programate pentru lunile iulie și august 2024

Avocatul Poporului și Avocatul Copilului – întâlnirile programate pentru lunile iulie și august 2024

19 iulie 2024

Reprezentanții instituției Avocatul Poporului și Avocatul Copilului - Biroul Teritorial Constanța, vor fi prezenți în Tulcea, pentru a acorda audiențe cetățenilor și pentru a primi petiții, în zilele de 31…

CISTESTE MAI MULT