Stiri din tulcea

A început o nouă săptămână dar și ridicarea platformei de lucru la Podul peste Dunăre

17 mai 2021
A început o nouă săptămână dar și ridicarea platformei de lucru la Podul peste Dunăre

A început o nouă săptămână dar și ridicarea platformei de lucru la Podul peste Dunăre

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunţat azi că se începe ridicarea platformei de lucru la Podul suspendat peste Dunăre, Tulcea – Brăila, numind această acțiune „un început bun de săptămână pe infrastructură”.

Este vorba despre un pas important pentru proiect, deoarece cu ajutorul acestei platforme se vor trage cele două cabluri de oțel peste pod, care vor susține tablierul și care cântăresc împreună nu mai puțin de 6.700 de tone, fiecare dintre ele având o lungime de 2 km.

Ridicarea totală a platformei de lucru se va finaliza în 2 luni și jumătate, dar lansarea efectivă a cablurilor merge în paralel cu acest proces și va începe la vară.

În plus, în perioada imediat următoare va fi șantier deschis pentru toată lungimea drumurilor de legătură, adica cei 23 km, construcția fiind începută deja pentru primii 7 km.

Pentru realizarea Podului suspendat peste Dunăre, care în momentul finalizarii, prevăzut conform contractului peste aproximativ 2 ani, va fi al treilea pod din Europa din punct de vedere al deschiderii centrale (1120 de m) şi al lungimii totale (2 km), au fost alocate fonduri nerambursabile în valoare de circa 363 de milioane de euro, din Fondul European de Dezvoltare Regională, ce vor fi folosiţi atât pentru construirea podului, cât şi pentru realizarea reţelei de drumuri de legătură.

Lăţimea totală va fi 31 de metri şi va cuprinde patru benzi de circulaţie dar vor fi și două benzi adiţionale pentru trafic pietonal, biciclete şi întreţinere.