A început examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie – iulie

6 iunie 2022 | Educatie
A început examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie – iulie

A început examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie – iulie

Azi, 6 iunie este prima zi a examenului naţional de Bacalaureat în sesiunea iunie – iulie, ce începe cu probele de evaluare a competenţelor, programate în perioada 6 – 16 iunie.

La nivel național, în conformitate cu datele înregistrate şi transmise de comisiile judeţene şi cea din Bucureşti de organizare a examenului de Bacalaureat, 126.454 de absolvenţi de liceu – 111.329 din promoţia curentă şi 15.125 din seriile anterioare – s-au înscris pentru a susţine probele integral sau parţial, în funcţie de rezultatele obţinute în sesiunile anterioare, relatează Agerpres.

Din acest total, 1.117 elevi sunt din județul nostru – 941 din seria curentă şi 176 din cea anterioară. Aceștia vor susține Bacalaureatul în 12 centre de examen şi o subcomisie organizată la Liceul „Jean Bart” Sulina, potrivit informaţiilor transmise ziarului Delta de către inspectorul şcolar general Viorica Pavel.

De azi și până miercuri, 8 iunie se desfășoară Proba A – evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română.
Proba B – evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă va fi susținută în zilele de 8 și 9 iunie.
Tot miercuri, 8 iunie va începe și Proba D – evaluarea competenţelor digitale dar aceasta se desfășoară pe parcursul a 3 zile, până vineri, 10 iunie.
Și Proba C – evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională va fi susținută pe parcursul a 3 zile, dar săptămâna viitoare, în intervalul 14 – 16 iunie.

Evaluarea competenţelor lingvistice pentru limba română, limba maternă şi limba modernă, precum şi a celor digitale se face, pentru fiecare candidat, de către doi profesori examinatori – cadrul didactic care a predat disciplina respectivă la clasă şi un altul de aceeaşi specialitate, din unitatea de învăţământ.

Rezultatele obţinute de fiecare candidat la aceste probe de evaluare a competenţelor nu se exprimă prin note sau prin calificative admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă corespunzător, în funcţie de grilele naţionale sau europene/ în raport cu standardele europene recunoscute în domeniu şi în conformitate cu prevederile metodologiei de examen.

În situaţia în care un candidat refuză să răspundă sau să rezolve subiectele propuse la una dintre probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale se consideră că acesta nu a susţinut proba.

Probele sunt monitorizate audio-video. Nu este permis accesul candidaţilor în sălile de examen cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare. Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea candidatului, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu.

Probele scrise din această primă sesiune a examenului de Bacalaureat 2022 încep peste 2 săptămâni, în data de 20 iunie cu examenul la Limba şi literatura română. Vor urma : proba obligatorie a profilului – 21 iunie, proba la alegere a profilului şi specializării – 22 iunie și proba la Limba si literatura maternă – 23 iunie.

Examenul naţional de Bacalaureat se consideră promovat de către absolvenţii studiilor liceale care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor, au susţinut toate probele scrise şi au fost notaţi cel puţin cu 5 la fiecare dintre acestea, obţinând cel puţin media 6 la probele scrise.

Primele rezultate vor fi afişate în data de 27 iunie până la ora 12,00, după care se pot depune contestaţiile, până la ora 18,00.

Rezultatele finale vor fi afişate pe 1 iulie.

(surse : agerpres.ro, ziaruldelta.ro )

Alte Articole

S-a dat startul înscrierilor/ reînscrierilor la cursurile Palatului Copiilor Tulcea

S-a dat startul înscrierilor/ reînscrierilor la cursurile Palatului Copiilor Tulcea

20 iunie 2024

Elevii din județul nostru care doresc să urmeze unul sau mai multe cursuri organizate de Palatul Copiilor Tulcea sau părinții / bunicii acestora, în cazul copiilor mai mici, trebuie să…

CISTESTE MAI MULT
Exercițiu de alarmare – evacuare derulat la Jurilovca

Exercițiu de alarmare – evacuare derulat la Jurilovca

19 iunie 2024

Aproximativ 180 de preșcolari și școlari, cât și personal didactic din cadrul Școlii Gimnaziale Jurilovca, au participat ieri, 18 iunie, la un exercițiu de alarmare – evacuare, potrivit informațiilor publicate…

CISTESTE MAI MULT